Nikola Krstović (©Shutterstock)
Nikola Krstović (©Shutterstock)

Krstović dobio pohvale kao retko kada: Neukrotiva klasa sa blistavom budućnošću

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 14:37

Napadač DAK Dunajske Strede oduševio Severnoirce u kvalifikacijama za Ligu konferencije

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, crnogorski internacionalac Nikola Krstović, impresionirao je novinare u Severnoj Irskoj. Zaslužio je 22-godišnji napadač pohvale zbog prethodne dve partije koje je pružio u dresu DAK Dunajske Strede, u dvomeču sa Kliftonvilom u kvalifikacijama za Ligu konferencije je postigao tri gola, a Slovaci su ukupnim rezultatom 5:1 prošli u 2. kolo. Krstović će dobru formu sa početka sezone probati da prenese i na prvenstvo, gde će DAK u nedelju od 18 časova da dočeka Tatran.

Krstović je u Dunajsku Stredu stigao prošlog leta iz Crvene zvezde za 400.000 evra, a u prvoj sezoni u Slovačkoj nije ostavio neki preterano impresivan utisak. Na 25 mečeva je devet puta bio strelac, upisao i četiri asistencije, tek dovoljno da opravda uložen novac, ali ne i da povuče DAK ka borbi za vrh tabele. Završili su tada četvrti u prvenstvu, sa 14 bodova manje od trećeplasirane Spartak Trnave, pa su morali da igraju baraž za plasman u Ligu konferencije. Trijumfovali su fudbaleri DAK-a tamo, pa je Krstović dobio šansu da se pokaže pred Severnoircima.

Izabrane vesti

Nikola Krstović je napadač sa blistavom budućnošću ispred sebe. Rado ćemo pratiti karijeru crnogorskog internacionalca, koji je pomogao kraju Kliftonvilovih evropskih ambicija u četvrtak uveče“, navodi se u tekstu Belfast Telegrafa pod naslovom „Kliftonvil je dao maksimum, ali klasa Nikole Krstovića je bila neukrotiva“.

18.00: (1,50) DAC Dunajska Streda (4,00) Tatran (6,00)

Krstović je u prvom meču u Slovačkoj bio strelac drugog gola, za trijumf sa 2:1, a potom je u revanšu prvo pogodio u 65. minutu za 2:0, nepun minut pošto je ušao u igru sa klupe, a zatim je u 90. minutu iz penala postavio konačan rezultat. Posebno će da se pamti drugi pogodak, postignut sa dvadesetak metara.

Posle duela koji je bio 50-50, imao je možda malo sreće da se lopta odbije do njega. Posle prvog kontakta, namestio je loptu na nogu i spakovao je u ćošak gola. Ne možete na to da kažete ništa osim ‚kakav šut‘. Bio je to smrtonosan udarac, posle toga je utakmica bila gotova“, rekao je golman Kliftonvila Fin Tali.

Krstovića ove nedelje očekuju dueli sa jednim srpskim fudbalerom, Mihajilom Popovićem. Ovaj 29-godišnji desni bek, koji je igrao za Donji Srem, ovog leta je pojačao Tatran i očekuje se da debituje u Dunajskoj Stredi.

Inače, prošle godine su DAK i Tatran igrali u baražu za Ligu konferencije. Tada je Tim iz Dunajske Strede slavio sa 4:2, a Krstović je bio strelac četvrtog gola svog tima, a pre toga asistent kod trećeg.

SLOVAČKA 1 – 1. KOLO

Petak

Mihalovce - Dukla Banska Bistrica 2:0 (0:0)

/Marsin 54pen, Zoftak 88pen/

Subota

Spartak Trnava – Zlate Moravce 2:0 (1:0)

/Štefanik 1, Ristovski 47/

Trenčin – Žilina 0:0

Podbrezova – Slovan Bratislava 2:1 (1:0)

/Datko 16, Godal 48 – Holman 84pen/

Nedelja

18.00: (1,50) DAC Dunajska Streda (4,00) Tatran (6,00)

18.00: (4,00) Skalica (3,35) Ružomberok (1,87)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Slovačka 1Nikola KrstovićDunajska Streda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara