©Starsport
©Starsport

Krstovića motiviše povratak na Marakanu: Za pobedu moramo da izađemo kao 11 lavova

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 11:24

Napadač veruje da Crna Gora može do trijumfa u Beogradu uz hrabar pristup

Utakmica u Beogradu zakazana za utorak predstavljala je za reprezentaciju Crne Gore susret u kojem nemaju pravo na grešku bez obzira na jučerašnji ishod duela Orlova i Mađarske, ali je spoticanje naše reprezentacije ostavilo prostora Sokolovima da i evetualnim remijem sačuvaju sudbinu u svojim rukama.

Bez dileme, poraz glavnog konkurenta i narednog rivala rasplamsao je nade Crnogoraca koji ni pre utakmica u Budimpešti nisu skrivali optimizam, a jedan od igrača koji je izneo visoke ambicije bio je i Nikola Krstović.

Izabrane vesti

Napadač Lečea u fenomenalnoj je formi od dolaska na Apeninsko poluostrvo te se nalazi u fokusu pred povratak na stadion Rajko Mitić sa kojeg je otišao pre dve godine.

"Moramo da se pripremimo najbolje što možemo, da svako ispuni zadatke. Da izađemo na teren hrabro, kao 11 lavova i da uz pomoć onih koji će ući s klupe izvučemo pozitivan rezultat, a to je pobeda", rekao je Krstović.

Crnogorski napadač jesen je ukrasio sa četiri pogotka u Seriji A, dok je kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo posebno inspirisan na stranni s obzirom na to da je oba pogotka postigao u gostima - protiv Bugarske u Razgradu i Litvanije u Kaunasuž.

"Za mene je svaki meč bitan, ali kad obučem dres sa državnim grbom ipak osećam posebnu ljubav i dodatnu želju. Vraćam se na teren na kojem sam igrao dve godine i to je dodatni motiv da pružim maksimum, ali niko ništa ne može sam ako ekipa ne odigra dobro. Nadam se da ćemo svi biti pravi".

Susret u Beogradu predstavljaće iz perspektive gostiju priliku da se revanširaju Srbiji zas jedini poraz u aktuelnom ciklusu. Slavlje Orlova tada je potpisao dvostruki strelac Dušan Vlahović koji će u utorak izostati zbog povrede. Pehovi nisu mimoišli ni Crnogorce pa Miodrag Radulović ne može da računa na povređene Nikolu Šipčića, Viktora Đukanovića, Slobodana Rubežića, Marka Bakića i Andriju Radulovića, dok je Igor Vujačić suspendovan.

"Sitnice su uticale da izgubimo prvi meč. Bili smo bolji 70-80 minuta, onda primili prvi gol, pa drugi u momentima kad smo svi otišli napred u nameri da izvučemo makar remi... Nadam se da će u Beogradu biti drugačije, a i vreme je da nas isprati sreća i ako odigramo slabije, kao što je bilo protiv Bugarske. Zaslužili smo to gledajući sve mečeve od početka kvalifikacija", kazao je Krstović.


tagovi

Nikola Krstovićreprezentacija Crne Gorefudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024kvalifikacije za EPkvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara