©screen shot
©screen shot

Kruna za kraj zlatne epohe, Rikardinjova Portugalija najbolja na planeti

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 21:41

Argentina nije uspela da odbrani trofej - 1:2

Nije moglo da bude bolje od ovoga. Rikardinjo se od svetskih prvenstava oprostio zlatnim odličjem! Jedan od najvećih majstora u istoriji ove igre sa svojom Portugalijom skinuo je sa svetskog trona branioca titule Argentinu, a heroj finalnog okršaja bio je dvostruki strelac Pani Varela - 2:1 (1:0).

Prvotimac lisabonskog Sporting bio je neuhvatljiv za Gaučose. Argentincima se dogodilo upravo ono što se desilo reprezentaciji Srbije u okršaju sa njima u grupnoj fazi. U devetom minutu crveni karton je dobio Kristijan Boruto, pa se samo čekalo kada će stići vođstvo za selekciju Žorža Braza. To se konačno dogodilo u 15. minutu, kada je Varela posle dve odlične finte matirao Sarimenta.

Izabrane vesti

Rezultatski zaostatak u jednom ovakvom meču često zna da predstavlja nenadoknadiv hendikep. Portugalci su strpljivo čuvali prednost i čekali situaciju iz koje će duplirati prednost. To se konačno dogodilo u 28. minutu, kada je na videlu bilo i majstorstvo Rikardinja. On je iz kornera prebacio čitavu protivničku odbranu, a Varela je udarcem iz voleja duplirao prednost Portugalije.

Ipak, to nije bio kraj, već početak drame. Argentina je praktično odmah sa centra smanjila rezultat projektilom Angela Klaudina, posle čega je usledila opsada portugalskog gola. Međutim, razbranio se fenomenalni Bebe, Gaučosi su pretili iz svih mogućih pozicija, a devet minuta pre kraja prazan gol je promašio Edelstjen.

Tri minuta pre kraja Argentinci su tražili i penal, nakon što je lopta pogodila Matosa u ruku, ali su sudije posle gledanja snimka ustanovile da nije bilo dovoljno elemenata za najstrožu kaznu, pa su se Portugalci i definitivno odbranili.

Rikardinjo je šest puta bio proglašavan najboljim igračem na svetu, sa reprezentacijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2018. godine, a na klupskom nivou je bio tri puta prvak Evrope. Ipak, da nije osvojio ovaj večerašnji trofej, ne bi mogao potpuno da stane uz rame Brazilcu Falkau. Ali ovako možemo da govorimo i o najvećem svih vremena.



tagovi

futsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara