Rade Krunić (AFP)
Rade Krunić (AFP)

Krunić: Verujemo u osvajanje titule, mogu da se prilagodim svemu što Pioli zamisli

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 17:30

Milanov univerzalac navikao na česte promene pozicija

"Srećan sam zbog navijača, toliko godina nisu uživali kao sada. Želim da ih obradujem, ali ako ne osvojimo trofej nismo ništa uradili", rekao je Zlatan Ibrahimović nakon ubedljivog trijumfa nad Đenovom i povratka Milana u poziciju da diše lideru Napoliju za vratom. Ali nije Ibrahimović jedini koji veruje u Skudeto koji se na San Siru čeka već deset godina.

(2,15) Mančester Junajted (3,50) Arsenal (3,60)

Izabrane vesti

Do vezanih poraza od Fjorentine i Sasuola, Milan je igrao maltene savršen prvi deo sezone u Seriji A. Trijumf protiv Đenove pokazao je da ovaj tim Milana ume da se nosi sa pritiskom, a to je jedno od važnijih oružja prilikom napada na šampionski naslov.

"Naravno da verujemo da ćemo osvojiti titulu. Moramo da nastavimo dosadašnjim tempom i ne smemo pomisliti da je sve gotovo kada vežemo dva poraza. Juče smo pobedili, u subotu imamo novu šansu protiv zahtevnog protivnika, ali igraćemo na našem stadionu, pred našim navijačima. Sanjamo Skudeto i nadamo se istom ishodu kao protiv Đenove", rekao je Rade Krunić za Sportmediaset.

Milanu za dva dana sleduje okršaj sa fenjerašom Salernitanom i za klub sa šampionskim ambicijama to je meč koji mora da se dobije. Rade Krunić je presedeo meč sa Sasuolom, ali zatim odigrao čitavih 90 minuta u trijumfu nad Grifonima i pokazao da bez obzira na činjenicu da nema status standardnog prvotimca, trener Stefano Pioli uvek može da se osloni na njegove kvalitete... I to ne samo na jednoj poziciji.

"Osećam da mogu da se prilagodim svemu što trener zamisli. Nije lako igrati nekoliko utakmica na levoj strani, pa se vratiti u sredinu. Obično vam je potrebno nekoliko mečeva da se uhodate, ali osećam se dobro i spreman sam da igram šta god je timu u tom trenutku neophodno."

Protiv Đenove igrao je po levom boku u formaciji 4-2-3-1, a pre toga po jednom kao defanzivni i centralni vezni fudbaler, odnosno pet puta kao ofanzivni vezista. Da nije bilo povrede mišića koja ga je odvojila sa terena tokom maltene celog septembra, verovatno bi broj odigranih mečeva bio i veći od trenutnih devet u Seriji A. Za sada učinak od jedne asistencije i to Olivijeu Žiruu za pobedonosni gol protiv Torina. A tek mu sleduje još bitnija uloga kada Ismael Benaser i Frenk Kesi u januaru krenu putem obaveza u Afičkom kupu nacija.



tagovi

ac milanMilanSerija ASkudetoRade Krunić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara