Džonatan Rodrigez (©Reuters)
Džonatan Rodrigez (©Reuters)

Kruz Azul vazdušnim udarom i projektilom probio Tihuanin bedem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 06:45

Mršavi remi skupocenog Montereja i Keretara - 0:0

Da tim sastavljen od zvezda nije garant uspeha osetio je na svojoj koži Monterej. Dobio je Havijer Agire skupocenu igračku, ima najskuplji igrački kadar i za sada ne uspeva da ostvari zacrtano. Da li je do njega ili su igrači kao rogovi u vreći... Pitanje je, ali evidentno je da stvari najbolje ne funkcionišu u Montereju.

Na startu Klausure remizirao je Monterej sa Keretarom na domaćem terenu, mreže su mirovale i gosti su imali daleko više razloga da budu srećni. Izvukao je Keretaro bod iz duela sa timom čija kesa je puna i pored silnih ulaganja. Po mnogima prvi favorit za titulu, ali je realnost, za sada, drugačija. Atomska navala ni da mrdne. Gorivo se sledilo.

Izabrane vesti

Na slatkim je mukama Havijer Agire kada bira ofanzivce. Širok spektar kvalitetnih igrača poseduje. Od Roželija Funesa Morija, preko Džoela Kembela i Vinsenta Jansena, do Rodolfa Pizara i Maksimilijana Meze. Potencijala i kvaliteta ima Monterej na pretek, ali u praksi malo toga dobija trener. Protiv Keretara nije dobio apsolutno ništa.

Agireove brige su se uvećale, jer Svetsko klupsko prvenstvo se bliži, a Monterej nije proradio. Imaće još dve prilike do megdana sa Al Ahlijem. Prva sa Nekaksom, a druga sa Kruz Azulom, koji je izveo pokaznu vežbu kako se uništava odbrambeni bedem autsajdera. Na premijeri u Klausuri oborio je Tihuanu - 2:0 (1:0).

U idelanom trenutku je Kruz Azul otvorio protivnika - pred odlazak na poluvreme. Lomio je Rivero čuvara i tako kupovao vreme dok ne stigne pomoć. Kada je ispucao sve finte, odložio je do Adrijana Alderetea, a defanzivac domaćeg tima je centrirao iz trka i pogodio je Karlosa Rodrigeza.

Sproveo je Rodrigez loptu glavom u mrežu, postigao je prvi gol u novoj sezoni Klausure za Kruz Azul i raskrčio put do trijumfa. Lakše su disali igrači Kruz Azula, oslobodili su se stega i zaigrali fudbal. Nagrada je stigla u vidu spektakularnog pogotka Rafaela Bake. Primirio je loptu i nije se premišljao. Video je golmana van gola, opalio je i lobovao ga. Gol koji će konkurisati za najlepše u Klausuri, a tek je prvo kolo.

MEKSIKO 1, KLAUSURA - 1. KOLO

Petak

Atletiko San Luis - Pačuka 0:2 (0:0)

/Ibanjez 61, 90+5/

Subota

Huarez - Nekaksa 2:1 (1:0)

/Rolan 2, 57 - Alvarado 47ag/

Puebla - Klub Amerika 1:1 (1:1)

/Arauho 45 - Rejes 1/

Nedelja

Monterej - Keretaro 0:0

Kruz Azul - Tihuana 2:0 (1:0)

/Rodrigez 43, Baka 66/

Ponedeljak

01.00: (1,85) Čivas (3,30) Mazatlan (4,20)

Utorak

04.00: (1,95) Pumas (3,30) Toluka (3,80)

Sreda

Santos Laguna - Tigres

Četvrtak 20.01.

Leon - Atlas

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Meksiko 1MonterejKeretaroKruz AzulTihuana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara