Maks Kruze
Maks Kruze

Kruze se vratio fudbalu sa 100 kila i dobio pravilnik: Pivo može, šiša nikako

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 16:50

Čuveni napadač od nedelje ponovo na terenu

Sutra uveče prvi trening, u nedelju debi! Čuveni napadač nekoliko nemačkih bundesligaša, svojevremeno član nacionalnog tima i jedan od najtalentovanijih napadača s početka 21. veka - Maks Kruze (36), vraća se fudbalu. Doduše, amaterskom.

Podsetimo, on je oko Nove godine raskinuo saradnju sa drugoligašem Paderbornom i rešio da okači kopačke o klin. Tom prilikom kazao je sledeće:

Izabrane vesti

"Fudbal više nije sport u koji sam se zaljubio. Sve se diktira, a to nikada nije bio moj stil života. Samo me nervira. Fudbal je postao posao, više nema zabave. Danas je sve previše doterano, pedantno, vodi se računa o svakom detalju. Kada sam počinjao, bili smo bezbrižni. Obuješ kopačke, trčiš dva kruga i igraš fudbal. Sada? Sada moraš da dođeš na trening sat i po ranije. Dojadilo mi je da mi određuju šta ću da jedem"...

Razumljivo, ko ne može da istrpi ovakav tretman ne može da igra na najvišem profesionalnom nivou. Ali zato postoje mali klubovi koji širom otvaraju vrata velikim zvezdama. Jedan od takvih je berlinski Al Demirsport, tursko-nemački projekat osnovan 2003, spajanjem dva mala okružna ligaša.

Al Demirspor takmiči se u devetom rangu takmičenja i Kruzea je uspeo da privuče uz pomoć svog trenera Guvena Akpolata (35), koji je Maksov kućni prijatelj.

"Nećemo moći da mu damo njegovu omiljenu 'desetku', već je zauzeta, ali zato će biti starter u nedelju. Sa kapitenskom trakom će izvesti ekipu na teren", kazao je Akpolat.

Maks Kruze se od razlazaka sa Paderbornom značajno ugojio. Ne krije da je svakodnevno uživao u 'nuteli', što je uticalo da vaga na poslednjem merenju pokaže 99,4!

"Nadam se da u klubu imaju XXXL dresove", našalio se proslavljeni as, koji želi da malo popravi kondiciju kroz treninge i utakmice narednih nedelja.

U nemačkim niželigašima postoji običaj da novajlija dobija gajbu piva nakon prve utakmice. To će se Kruzeu sigurno dopasti, ali jednu stvar će morati da izbegava.

"Rekli smo mu da sa lulom za šišu nema ulaska u svlačionicu. To je kod nas zabranjeno", podvukao je Akpolat.

Moraće Kruze da povede računa oko još nekih detalja...

"Imamo pravilnik, kao u svakom klubu. Svako u timski fond uplaćuje po 10 evra kad zakasni na trening ili sastanak".

Al Demirspor ima mali stadion sa veštačkom podlogom, na tribine može da stane svega nekoliko stotina navijača. Već sutradan, kad je Kruze objavio da dolazi, navijači Union Berlina okupurali su klupske prostorije u želji da dođu do ulaznice. Podsetimo, Kruze je veoma uspešno igrao za Union od 2020. do 2022. godine. Očito da će imati navijače i u novom klubu...


tagovi

Maks Kruze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara