Skolari (©Reuters)
Skolari (©Reuters)

Kruzeiro ponovo neporažen, ali remi protiv Regatasa brine

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 04:27

Povratak u elitu ipak neće biti lak zadatak, prazne mreže na Rei Pele stadionu

Kruzeiro je pre godinu dana po prvi put u svojoj istoriji ispao iz elitnog ranga brazilskog fudbala, trenutak koji su navijači kluba iz Belo Orizontea teško doživeli. Stvari i danas ne deluju dobro, iako je Luiz Felipe Skolari vratio nadu, remi protiv Regatasa u 27. kolu Serije B pokazao je da povratak u elitu neće biti nimalo lak zadatak.

Kriza trese klub koji će u januaru napuniti 100 godina, u velikim su dugovima, pa igrači već dva i po meseca nisu primili plate. Iskusni Skolari je ipak uspeo da preokrene situaciju na terenu i pomogne ekipi da u poslednjih 12 utakmica doživi samo jedan poraz, nisu fudbaleri Kruzeira poraženi ni na poslednjem gostovanju, ali remi protiv Regatasa svakako ne uliva nadu. Četvrto mesto je na 11 mečeva do kraja devet bodova daleko, nije ipak nemoguća misija vratiti se u elitu, ali iz dana u dan se čini težom.

Izabrane vesti

Bod na gostovanju Regatasu, koji je odmah ispod na tabeli sa bodom manje, ne uliva nadu, domaćin je bio bolji rival, imao je čak šest šuteva više, nešto češće loptu u nogama (56% posed), tri puta je golman i kapiten Dejvison Lopes Masijel spašavao Kruzeiro od poraza. Nije pomogao ovoga puta ni iskusni Rafael Sobis, koji je zbog slabog izdanja u 58. minutu mesto na terenu ustupio Marselu Morenu, ali ni čuveni bolivijski reprezentativac nije pomogao sastavu iz Belo Orizontea da dođe do trijumfa. Nedostaje Skolariju Airton, koji nije mogao da nastupi zbog povrede.

Četvrto mesto, poslednje koje vodi u Seriju A, nije predaleko (devet bodova na 11 kola do kraja), ali nije predaleko ni opasna zona, koja se ni u košmarima ne bi pojavila navijačima Kruzeira pre godinu dana. Na 17. mestu sedi Figuirenše sa 10 bodova manje od Kruzeira, koji u narednom kolu na gostovanju Vitoriji mora da traži pobedu.

BRAZIL, SERIJA B: 27. kolo

Sreda

Regatas - Kruzeiro 0:0

23.15: (2.35) Parana (2.85) Figuirenše (3.30)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

KruzeiroLuiz Felipe SkolariRafael Sobis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara