Luiz Felipe Skolari (©Reuters)
Luiz Felipe Skolari (©Reuters)

Kruzeiru ostala samo teorija u godini jubileja

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 22:45

Klub iz Belo Orizontea proslavio 100 godina, ali mu je neophodno čudo da bi u finalnih pet rundi izborio povratak u najviši rang Brazila

Red očaja, pa red sjaja.. I tako u krug. To je priča Kruzeira u ovogodišnjem formatu brazilske Serije B. Kao da sam boravak kluba iz Belo Orizontea u drugom rangu nije, samo po sebi, dovoljno velika blamaža. Povrh svega, u godini kada Lisice proslavljaju vek postojanja. Ravno pre šest dana, 2. januara, teško da je ikome bilo do slavlja u redovima tima sa Mineiraa, jer i ova će sezona biti neuspešna. Osim ukoliko se ne dogodi neko čudo...

Očajan start Kruzeira u Seriji B doveo je velikana u situaciju da čak strepi za opstanak i neko vreme provede u zoni ispadanja. Srećom, brzo se shvatilo da prethodni stručnjaci Enderson Moreira i Nej Franko vode tim u propast, pa je ulogu vatrogasca, posle samo dva i po meseca od početka kampanje, uzeo trofejni i preiskusni Luiz Felipe Skolari.

Izabrane vesti

Pod patronatom nekadašnjeg selektora Brazila i Portugalije - kao i šefa struke Čelsija, Palmeirasa, Gremija i Guangdžou Evergrandea - Lisice su oživele i uhvatile jasan kurs ka gornjem domu. Ali, baš kada je trebalo zadati konačan udarac i postati legitiman kandidat u borbi za promociju, ponovo su posustale. Toliko, da je pet kola pre kraja prvenstva željena četvrta pozicija daleko čitavih 11 bodova.

Istina, drži je Žuventud, koji ima meč više, međutim, sva je prilika da je Kruzeiro svoju šansu propustio u prethode četiri runde, kada je od maksimalnih 12 uspeo da osvoji tek tri boda. U tom opsegu Skolarijev tim se takmičio protiv rivala iz gornjeg doma i nije uspeo da dokaže da je kadar za najveću nagradu.

Noćas Lisice očekuje gostovanje Sampajo Koreji, koja je u daleko lošijem stanju. Poput grogiranog boksera deluje sastav Lea Kondea, koji je tokom većeg dela takmičenja bio viđen kao siguran učesnik Serije A naredne sezone. Ipak, popularni Bolivijci su verovatno i sami pomislili da su završili posao i tako upali u zamku. Evo, već šest kola ne uspevaju da se probude. U tom periodu osvojili su svega jedan bod i, logično, konkurenti su ih "prešišali" i sada Sampajo zaostaje sedam koraka za prvim iznad crte.

Domaćin, dakle, u meč sa Kruzeirom ulazi pokušavajući da zadrži mogućnost promocije, ali četiri uzastopna poraza i golgeterska suša najboljeg strelca lige Kaja Dantasa sa 17 golova stvaraju dodatne probleme.

BRAZIL 2 - 33. KOLO

Utorak

Guarani - Ponte Preta 1:1 (0:1)

Sreda

Kujaba - Žuventud 1:0 (1:0)

Petak

Brazil de Pelotas - Avai u toku

23.15: (2,30) CRB (2,90) Konfijansa (3,35)

23.15: (2,20) Nautiko (3,00) Parana (3,45)

23.15: (1,97) Operario (3,15) Oeste (3,90)

Subota

01.30: (2,95) Figueirense (2,85) CSA (2,55)

01.30: (3,25) Sampajo Korea (2,90) Kruzeiro (2,35)

23.00: Amerika Mineiro - Vitorija

Nedelja

01.00: Botafogo SP - Šapekoense

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Luiz Felipe SkolariSampajo KoreaKruzeiroBrazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara