Ilustracija (©YouTube/KTP Kotka)
Ilustracija (©YouTube/KTP Kotka)

KTP ima vrsnog strelca u nastajanju, ali Gnistan ne želi da stane

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 12:42

Zanimljiv obračun u sklopu drugog ranga Finske

Dok većina svetskih klubova odmara, Finci igraju. Drugi rang u zemlji hiljadu jezera ne staje tokom letnjih meseci, te je tako jedan od bastiona evropskog klupskog fudbala. Današnji program u Ikonenu obeležiće dvoboj KTP-a i Gnistana, u kojem će jedna od najboljih odbrana lige pokušati da zautavi najefikasniju navalu (17.30).

Dva tima deli pet bodova u korist Gnistana, mada tim iz Helsinkija ima meč više, dok i jedni i drugi imaju samo po jedan poraz u kampanji. Na mestu gde je Gnistan teško stradao krajem maja meseca, KTP je pre četiri dana uzspeo da osvoji bod. Doneo ga je mladi Apo Hipenen (17) izjednačujućim golom na gostovanju SJK Akademiji.

Izabrane vesti

"Gnistan je dobar tim. U prvom duelu bilo je 1:1, i bio je to zaista težak meč. Sigurno će opet biti teška utakmica", istakao je Hipenen, koji je dan kasnije igrao za Pe-Ka u trećoj ligi, inače filijali KTP-a, i postigao još jedan pogodak.

KTP želi da se vrati na pobednički put, pošto je slavio jednom na pet prethodnih mečeva na svim frontovima, i Hipenen ima svoje mišljenje o tome.

"Rezultat dolazi iz oslanjanja na sopstvena dela. Imali smo pehove na putovanjima, ali verujemo u našu igru".

17.30: (2,30) KTP (3,30) Gnistan (2,90)

Hipenen je ove sezone dobio priliku na dva meča, i jednom je zatresao mrežu. Apov otac Jane, takođe je bio napadač KTP-a, i sejao je haos među protivničkim defanzivama.

"Čuo sam da već počinju da me porede sa njim u regionalnim kampovima, na primer, kada se stariji treneri prisete godina igranja mog oca. Na kraju krajeva, moja želja je da napravim bolju igračku karijeru od one koju je imao. Nisam previše razmišljao o ciljevima, ali bi bilo lepo da odem u inostranstvo", poručio je 17-godišnji Hipenen.

Gnistan i KTP su se sastali dva puta u sezoni 2020. KTP, koji je proslavio promociju na kraju sezone oba meča je shvatio prilično ozbiljno, i slavio ukupnih rezultatom 7:0. Ipak, situacija je nešto drugačija u ovoj kampanji, a prvi sukob sredinom februara završen je remijem 1:1 u Helsinkiju.

Zbog užurbanog programa utakmica Gnistan se pažljivo pripremao za borbu u sredu. Uloženi su svi napori da se igrači oporave kako bi bili spremni da se bore za vredne prvenstvene bodove.

"KTP je dobro organizovan tim sa iskusnijim igračima, posebno u sredini. Oni se dobro brane, ali sa druge strane smo umeli da stvaramo situacije na različite načine kroz spore i brze napade", komentarisao je predstojeći okršaj trener Jonas Rantanen.

Pred Gnistanom su dva teška gostovanja, ali Rantanen sa samopouzdanjem gleda u budućnost.

"Mislim da nam atmosfera u timu daje podsticaj da se borimo", dodao je strateg drugoplasiranog sastava Ikonena.

FINSKA 2

Sreda

17.30: (2,30) KTP (3,30) Gnistan (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara