Tangi Kuasi (©Reuters)
Tangi Kuasi (©Reuters)

Kuasi lomi na 18. rođendan, Milan i RB Lajpcig samo za potpis nude 5.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 14:46

PSŽ više nije favorit za potpis talentovanog štopera...

Pari Sen Žermen se još nije pomirio s činjenicom da je (po svoj prilici) izgubio jednog od najperspektivnijih mladih igrača. Mesecima unazad javljaju se udvarači za Tangija Kuasija, sportski direktor Leonardo bio je ubeđen da će uspeti da ubedi 17-godišnjeg defanzivca da potpiše prvi profesionalni ugovor sa Svecima, međutim na mesec dana do isteka stipendijskog situacija je vrlo komplikovana.

Mnogi zainteresovani klubovi otpali su usled krize izazvane koronavirusom, ali kako su RB Lajpcig i Milan ostali u igri Pari Sen Žermen je u ozbiljnoj opasnosti da će izgubiti svoj biser. Ako ga već nije i izgubio... Ekip piše da bi Tangi zajedno sa svojim zastupnicima konačnu odluku mogao da donese 7. juna, na dan svog 18. rođendana.

Izabrane vesti

PSŽ ima veliki problem što je za Maura Ikardija dao 50.000.000 evra u kešu, a mogao još podosta kroz bonuse. Takođe, u završnoj su fazi pregovori sa Portom oko dolaska Aleksa Teljesa (pretpostavka da je ceo posao vredeti oko 30.000.000), a kako je Liga 1 prekinuta i Sveci nemaju nikakvu šansu da bilo šta zarade u skorije vreme (osim da prodaju igrače, što ne žele da čine), postoji velika opasnost od finansijskog disbalansa koji bi mogao da dovede do problema u ispunjavanju finansijskog fer-pleja.

U tome leži prednost Milana i RB Lajpciga. Svaki naredni izdatak PSŽ-a pravio bi problem za knjige koje UEFA strogo kontroliše (pitajte Mančester Siti), dok su, prema Ekipu, Nemci i Italijani samo za potpis spremni da Kuasiju isplate 5.000.000 evra.

U previdu, na Kuasiju je sledeći izbor: 5.000.000 evra na ruke, slabiji ugovor i više minuta; ili jači ugovor i vrlo verovatno manja minutaža kod kuće, na Parku Prinčeva?

Ukoliko bude sledio neke poznate primere talenata zanemarenih u Parizu, pa procvetalih, kao što su Musa Dijabi (Leverkuzen), Kristofer Nkunku (RB Lajpcig), ili nešto ranije Kingsli Koman (Juventus, pa Bajern), Tangi Kuasi izabraće inostranstvo. Ukoliko bude dovoljno samouveren možda će ipak odlučiti da testira strpljenje Tomasa Tuhela koju mu je davao šansu ove sezone u nekoliko navrata. Pojavio se Tangi na šest mečeva Lige 1 i postigao dva gola.


tagovi

Tangi Kuasi

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara