Kubo i Kurtoa (© AFP)
Kubo i Kurtoa (© AFP)

Kubomanija! Barsa bi dete kome nije verovala, Real može da zaradi 30.000.000 evra, ali rizikuje da mu naudi

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 14:58

Krilni napadač Sosijedada u žiži

Probao je Ćavi Ernandes da dovede Martina Subimedija i nije uspeo. Vezista je potpisao novi ugovor sa Sosijedadom. Sad je pažnju usmerio na još jednog fudbalera baskijske ekipe, Takefusu Kuba.

S razlogom, pošto je japanski reprezentativac pronašao sebe otkako se rastao sa madridskim Realom. Letos je stigao na Anoetu, daje i namešta golove, redovan je začin u napadačkim akcijama tima Imanola Algvasila i prema izveštajima iz Španije rado bi ga Ćavi video u Barseloni. Iako na toj poziciji ima Usmana Dembelea, nikad nije naodmet dovesti još neko prodorno krilo, pošto se Kubo stilom igre uklapa u ono što sadašnji strateg kluba sa Nou Kampa želi.

Izabrane vesti

Hitar je, brzo misli, sjajno sarađuje sa kolegama u ofanzivi, dao je četiri i namestio sedam golova u jednom od prijatnijih iznenađenja Primere. Zasad je samo na listi želja, Barsa još nije preduzela konkretne korake, mada se šuška da bi 21-godišnjem momku našla mesto u ekipi. Na neki način priznala grešku, jer je Kubo po dolasku iz Japana prve korake u Evorpi napravio baš u mlađim kategorijama Barselone, samo ko je od 2011. do 2015. mogao da pretpostavi da će se ovako razviti.

Štaviše, Kubo se posle toga vratio u otadžbinu, pa iz Tokija stigao natrag u Španiju i 2019, sa samo 18 godina, potpisao za Real. Razumljivo, nije bio planiran za prvi tim, Kraljevski klub ga je zato slao na pozajmice, prva u Majorki je možda bila i najbolja, druga – prošlosezonska – ne baš, u međuvremenu je tražio sebe u Hetafeu i Viljarealu, da bi konačno dobio slobodu prelaskom u San Sebastijan.

Uz Aleksandra Serlota, Braisa Mendesa i Davida Silvu predstavlja oslonac Sosijedada i zbog toga je dospeo u sferu interesovanja Barselone, ali se o njegovom statusu pita i Real. Kad ga je letos prodao Baskima za 6.500.000 evra, prvak Evrope je zadržao pravo preče kupovine i 50 odsto vrednosti naredne prodaje. To znači da bi mogao da izjednači ponudu onog kluba koji se bude javio Sosijeadu u dobio igrača nazad po istim uslovima (otkupna klauzula 60.000.000 evra) ili da ne iskoristi to pravo, ali da onda dobije ogroman novac, jer bi, primera radi, zaradio 30.000.000 evra.

Kako navodi As, dok na Nou Kampu procenujuju da li da angažjuju Kuba, istovremeno i na stadionu „Santjago Bernabeu“ dumaju da li da odmah napune kasu, ali i rizikuju da im igrač u dresu najvećeg rivala zadaje udarce. Ili da ga vrate, što je takođe opcija, pošto više nemaju problem sa fudbalerima van Evropske unije. Razlog: Vinisijus Žunior, Rodrigo i Eder Militao su u međuvremenu dobili i špansko državljanstvo i ne vode se kao stranci.

Jedno je izvesno: do leta će sigurno profitirati Sosijedad u igračkom smislu. Posle toga ili Barselona ili Real.


tagovi

Takefusa KuboBarselonaReal SosijedadSosijedadReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara