Kucamo na vrata Filipa Falka: Zvezda odredila minimalno obeštećenje, on još traži klub u Italiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 09:50

Dobra stvar za crveno-bele je što će vezista dobijati samo manji deo plate dok je u domovini

Formalno Filipo Falko je i dalje igrač Crvene zvezde. Praktično - odavno je završio sa srpskim šampionom, posle razočaravajućih šest meseci u kojima je totalno izgubio poverenje šefa stručnog štaba Dejana Stankovića. Zbog svega navedenog Mesi iz Salenta je dobio produženi odmor, odnosno klub je ispunio njegovu želju da tokom boravka u Italiji pronađe novi tim.

Ali za sada nema naznaka da će 1.200.000 evra plaćeni Italijan pronći sredinu, koja će ispuniti njegova očekivanja. Vesti o Filipu Falku nema, čak ni specijalizovani portali sa Čizme ne pišu gde bi omaleni ofanzivac mogao da nastavi karijeru. Tiho se pominjao Kaljari, a od tada vlada tišina.

Izabrane vesti

Ne pati stručni štab Crvene zvezde zbog činjenice da je Filipo Falko i dalje u domovini. Jasno je da se ne nalazi ni u najširim planovima Dejana Stankovića, posebno posle dolaska Osmana Bukarija i pojačanja na desnom boku.

Rukovodstvo Crvene zvezde, još po završetku prošle sezone, napravilo je džentlmenski dogovor sa Filipom Falkom. Da može da pronađe novi klub, uz minimalno obeštećenje. Crveno-beli bi bili zadovoljni kada bi neki klub za slobodu Italijana platio 500.000 evra, i donekle umanjio finansijsku štetu.

Samo je pitanje kada će se i da li će se to uopšte desiti. Bivši član Lečea je i dalje u Italiji, odakle se samo povremeno javljao, čak se i nadređenima požalio da je tokom leta bio pozitivan na virus korona.

Ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2023. godine i trenutno je jedan od najplaćenijih igrača srpskog šampiona, sa godišnjim prihodima iznad 500.000 evra. “Taksimetar” radi, ali jedina dobra stvar za crveno-bele jeste činjenica da ima prećutni dogovor sa Falkom. Tačnije, Italijan je pristao da mu se uplaćuje samo deo mesečnih prihoda dok je u Italiji u potrazi za novim klubom.

Filipo Falko je stigao u Crvenu zvezdu u januaru 2021. godine, u periodu kada je Aleksandar Katai bio van takmičarskog tima zbog oboljenja krvi. Svi su imali velika očekivanja od njega, ali Falko se nije uklopio u sistem Dejana Stankovića. Trener crveno-belih je verovao da će u prolećnoj sezoni pokazati bar deo kvaliteta koji ga je preporučio crveno-belima. Ništa se od toga nije desilo. U finišu sezone je bio puki epizodista, odigrao je svega 32 minuta. Nije bio u protokolu za finale Kupa protiv Partizana, kao i na dva poslednja meča u prvenstvu.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 35 mečeva, postigao šest golova i upisao četiri asistencije.


tagovi

Filipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara