Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kuglica stala na plavo-belo: Sosijedad do pobede u duelu s tri preokreta i sedam pogodaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 16:10

Ekipe su se čak tri puta smenjivale u vođstvu, ali je na krilima Braisa Mendeza domaćin trijumfovao protiv Hetafea

Fantastičan start Sosijedada i vođstvo u drugom minutu, Hetafe greškama defanzivaca domaćih potpuno neutralisao i još preokrenuo do kraja poluvremena. Ulaskom Mikela Ojarzabala u drugom delu, rasterećeni Brais Mendes dobio je mnogo više slobode u ofanzivi, njegovi lucidni potezi izluđivali su Stefana Mitrovića i saigrače za preokret Baskijaca i tek drugu pobedu u sezoni; Sosijedad - Hetafe 4:3 (1:2).

Uhvatio je Sosijedad protivnika na prepad svega devedeset sekundi po početku utakmice. Brais Mendes odradio je najveći deo posla, izludeo nekoliko protivničkih defanzivaca i praktično spojio sa golom talentovanog Takufusu Kuba. Japanac je verovatno najsvetlija tačka kluba iz San Sebastijana u za sad ne baš sjajnoj sezoni. Bio je ovo četvrti pogodak na šest utakmica za hitronogog azijskog napadača.

Izabrane vesti

Smirio je tempo tim Imanola Alguasila u narednim minutima, nije pokazivao naročitu ambiciju da udvostruči prednost i stekne ozbiljniju zalihu, a to mu se u samom finišu prvog poluvremena obilo o glavu. Iako do tog trenutka Hetafe nije bio opasan, ekipa sa Koliseum Alfonso Peres stadiona izgradila je odličnu akciju u 39. minutu. U prvi mah činilo se da se lopta nakon centaršuta Dijega Rika kreće poput balona, ali se to ispostavilo dobrim po gostujući tim, jer je Karles Alenja taman imao dovoljno vremena da je mirno sačeka, pareleno nadvisi čuvare Robina Le Normana i Igora Zubeldiju i pošalje je u mrežu nemoćnog Aleksa Remira za izjednačenje.

Nije se Sosijedad snašao u tim trenucima, a sva veća nervoza rezultovala je novim propustima u odbrani, a pogotovo je Le Norman ulazio iz greške u greške. U nadoknadi prvog poluvremena, srušio je Borhu Majorala u šesnaestercu, a nakon pregleda VAR-a arbitar Huan Pulido potvrdio je prvobitnu odluku o dosuđivanju penala. Nije se Majoral uplašio nepisanog pravila, pristupio izvođenju nastrože kazne i udarcem po sredini gola savladao Remira za potpuni preokret.

Izvršio je Alguasil trostruku promenu, a između ostalih izveo je i prilično indisponiranog Umara Sadika, zamenivši ga Mikelom Ojarzabalom. Dete Anoete odmah je unelo živost u igru Sosijedada, a u 61. minutu srpski defanzivac Stefan Mitrović obara Braisa Mendesa u kaznenom prostoru za drugi penal na utakmici. Samo tri minuta po ulasku u igru Ojarzabal je relizovao penal i izjednačio na 2:2. Pogodio je David Sorija stranu, ali je udarac Ojarzabala završio uz samu stativu, pa je bio neodbranjiv za bivšeg čuvara mreže Sevilje.

Za još jedan preokret, ispostavilo se poslednji na utakmici verovatno je najzaslužniji bio upravo Sorija. Očajno je procenio let lopte nakon što je lopta iz auta direktno ubačena u šesnaesterac Hetafea, odleteo je u prazno, a lopti je najbliži bio Brais Mendes upisavši gol i na drugoj uzastopnoj utakmici, nakon što se u sredu upisao u strelce protiv Intera u Ligi šampiona.

Trijumf domaćina potvrđen je u 89. minute, nakon tropotezne kombinacije Mendes - Merino - Ojarzabal. Merino je nesebično asistirao Ojarzabalu za 4:2. Hetafe je meč učinio dodatno efikasnim kada je Huanmi Latasa pogodio u nadoknadi vremena za 4:3, što je bio tek treći igrač u seniorskom fudbalu za ovog 22- godišnjaka.


PRIMERA – 6. KOLO

Petak

Alaves - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)

/I. Vilijams 18, Sanset 76/

Subota

Đirona – Majorka 5:3 (4:1)

/David Lopes 26, Dovbik 33 pen, Martin 37, Erera 45, Savio 57 – Murići 4 pen, Prats 89, 90+5/

Osasuna - Sevilja 0:0

Barselona - Selta 3:2 (0:1)

/Levandovski 81, 86, Kanselo 89 - Larsen 19, Duvikas 76/

Almerija - Valensija 2:2 (0:1)

/Aribas 59, 69 - Lopes 14, Gera 64/

Nedelja

Sosijedad - Hetafe 4:3 (1:2)

/Kubo 2, Ojarzabal 61, Mendez 66, Merino 89 - Alenja 39, Majoral pen. 45+5, Latasa 90+2 /

16.15: (2,60) Rajo Valjekano (3,50) Viljereal (2,85)

18.30: (2,05) Las Palmas (3,50) Granada (4,00)

18.30: (1,90) Betis (3,45) Kadiz (4,20)

21.00: (2,85) Atletiko Madrid (3,35) Real Madrid (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real SosijedadHetafeSosijedadPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara