Nemanja Radonjić (AFP)
Nemanja Radonjić (AFP)

Kuje se balkanska ofanziva u Berlinu: Nemanja Radonjić želi nazad u Hertu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 13:43

Srbin je obavestio sportskog direktora Marselja o svojim namerama, Fabricio Romano piše da klubovi dogovaraju detalje

Juče je na adresu Marselja stigla ponuda za Nemanju Radonjića teška 8.000.000 evra. Nemački mediji su spekulisali da ju je poslala Herta i izgleda da su bili u pravu. Jer upravo je Radonjić spotskom direktoru francuskog kluba Pablu Longoriji predočio da želi nazad u Bundesligu i to u redove ekipe za koju je kao pozajmljeni fudbaler igrao u drugom delu sezone.

Informaciju je podelio Fabricio Romano koji piše da Marselj i Herta upravo dogovaraju detalje transfera. Za sportskog direktora Herte Fredija Bobića izgleda ne postoji sintagma prazan hod, jer samo nekoliko sati nakon ozvaničenja transfera Stevana Jovetića, na putu je da potpiše još jednog ofanzivca. Postojala je ideja da se dovede i Filip Kostić, ali ovakav splet okolnosti nagoveštava njegov ostanak u Ajntrahtu. U svakom slučaju berlinski klub bi trebalo da dobije napad na balkanski pogon.

Izabrane vesti

Od dolaska na jug Francuske leta 2018. godine za 12.000.000 evra, Radonjić nije uspeo da neosporan talenat demonsrira na redovnom nivou, odnosno da opravda sumu koja je uložena za njegov dolazak na Velodrom. To potvrđuju i brojke od 62. utakmice, osam golova i tri asistencije.

Pozajmica u Hertu prošle sezone je prema tvrdnjama nemačkih medija koštala ovaj tim 500.000 evra. Na prvih sedam mečeva bio je bez učinka, a čim je dobio priliku kao starter odmah je pogodio i asistirao protiv Frajburga za pobedu 3:0. Do kraja Bundeslige je namestio još jedan gol te je kratku sagu u Herti završio sa 12 mečeva, jednim golom i dve asistencije.

Deluje da će uskoro dobiti priliku za popravni.


tagovi

Nemanja RadonjićHerta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara