(© Reuters)
(© Reuters)

Kuku, povređen Enkunku: Najskupljem pojačanju Čelsija stradali ligamenti, ne igra bar dva i po meseca

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.08.23. | 22:56

Plavci u problemu

Taman kad se navijači Čelsija nečemu obraduju usledi vest koja ih vrati u realnost. Po običaju, okrutnu. Tako je u sedmici kad počinje Premijer liga postalo jasno da Maurisio Poketino neće moći da računa na najskuplje pojačanje ovog leta. Sve posle informacije da Kristofer Enkunku mora da duže bolovanje nego što se pretpostavljalo.

Kad se pre nekoliko dana završio prijateljski duel sa Borusijom iz Dortmunda (1:1) znalo se samo da je novajlija iz Lajpciga povređen. I da je u pitanju desno koleno. Onda je francuski napadač podvrgnut detaljnim lekarskim pregledima, a rezultati su razočaravajući. Snimak je pokazao oštećenje medijalnog ligamenta desnog kolena, što automatski znači višemesečnu pauzu.

Izabrane vesti

Srećom, nisu oštećeni prednji ukršteni ligamenti – da jesu, sezona bi bila završena i pre nego što je počela – ali je svakako osetljiva povreda koja zahteva mirovanje i poseban tretman. Pojedini ostrvski mediji sugerišu da će se Enkunku oporavljati najmanje dva i po meseca i da bi u najboljem slučaju mogao na teren tek 21. oktobra kad je na programu gradski derbi sa Arsenalom.

Dotad, Poketino mora da smisli kako bez najzvučnijeg i najskupljeg pojačanja (60.000.000 evra), strelca tri gola tokom pripremnog perioda. Da li će posegnuti za nekom iznuđenom varijantom u vidu improvizacije ili će tražiti od rukovodstva da mu dovedu još jednog napadača do kraja prelaznog roka.


tagovi

ČelsiKristofer Nkunku

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara