Kulibali došao u Zvezdu kao treća opcija: Izraelci za Zlatanovića tražili 1.500.000 evra, Gaiča stopirao trener

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 10:27

Kako je Zvezda tražila špica u finišu prelaznog roka...

Teška borba očekuje Kalifu Kulibalija da stekne poverenje stručnog štaba Miloša Milojevića i zvezdaške javnosti. Još je rano pričati o realnim dometima bivšeg napadača Nanta jer je na pet mečeva u crveno-belom dresu odigrao svega 66 minuta. Bez postignutog gola i bez asistencije. Prvi utisak je jako, jako skroman, posebno što deluje da snažni napadač ima veliki problem sa fizičkom spremom i takmičarskom formom, s obzirom da nije imao profesionalne obaveze od početka juna kada mu je istekao ugovor u Francuskoj.

Moraće Miloš Milojević, posebno posle prvenstvene pauze, više da ga koristi i donekle rastereti od početka sezone rovitog Aleksandra Pešića. Zvezda će biti osuđena na Kulibalija, bez obzira što je reprezentativac Malija došao u finišu letnhjeg prelaznog roka u Beograd kao treća opcija.

Izabrane vesti

Posle odlaska Milana Pavkova i Ohija, Crvena zvezda je imala želju da pojača roster jednim ili dvojicom napadača, ali su odgovorni sa Marakane bili suočeni sa nedostatkom novca (čitaj ispadanje od Makabija) i vremena. Pored Kulibalija pik je bio Argentinac iz redova moskovskog CSKA Adolfo Gaič. Želela je Zvezda da na pozajmicu dovede igrača koji je blistao u San Lorencu i svojevremeno bio na meti Milana. Pričalo se mnogo o njegovom poreklu i da su navijači stopirali taj transfer, ali je istina na drugoj strani. Ima Adolfo Gaič visoka primanja u Moskvi, blizu 900.000 evra, ali bi se taj problem rešio podelom Gaičevih primanja da Argentinac nije zablistao 31. avgusta u Kup duelu sa Torpedom. Tada je postigao pogodak, upisao asistenciju i naterao trenera Vladimira Fedotova da ga sadrži u timu. Od tada je Gaič ušao u seriju, pogodio je Krasnodara u prvenstvenom meču, i počeo da dobije šansu u kontinuitetu.

Imali su skauti i čelnici sportskog sektora Crvene zvezde još jednog pika koga su uspeli da sakriju od očiju javnosti. Prema saznanjima Mozzart Sporta crveno-beli su želeli da u srpski fudbal vrate nekadašnjeg mladog reprezentativca naše zemlje Igora Zlatanovića. Plan je bio da uz Aleksandra Pešića u klub stigne mladi napadač, izobr je pao na Zlatanovića rođenog 1998. godine.

Momak iz Užica se rehablitovao u redovima izraleskog Makabija iz Netanje, posle neusoešnih epizoda u inostranstvu započetih 2019. godine u Majorki. Tada ga je surdulički Radnik prodao timu sa Baleara za 1,3 miliona evra, ali Zlatanović nije uspeo da se afirmiše na španskom tlu. Bio je na pozajmicama Numansiji i Kasteljenu, bez opipljivog učinaka.

Međutim, u Makabiju je počeo da pokazuje znake života. Na pet prvenstvnih susreta u Izraelu postigao je četiri gola, uz het-trik protiv Beitar Jerusalima.

Nisu želeli da se u Makabiju iz Netanje olako odreknu Igora Zlatanovića, bez obzira na interesovanje Crvene zvezde. U preliminarnim pregovorima sa crveno-belima Izraelci su tražil na ime obeštenja blizu 1,5 miliona evra, što je bio dovoljan znak za učesnika Liga Evrope da odustane. Kao treća opcija pojavio se Kalifa Kulibali, koji je došao na Marakanu kao slobodan igrač od 480.000 evra. Gledajući prvi utisak snažni napadač mogao bi da bude vrlo skupa investicija.


tagovi

Igor ZlatanovićKalifa KulibaliAdolfo Gaić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara