Ronald Kuman (Reuters)
Ronald Kuman (Reuters)

Kuman razočaran: Dest je morao da pogodi, drugačije je kada vodite i kada jurite rezultat

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.10.21. | 21:17

Trener Barselone ne može da prežali propuštenu šansu iz 25. minuta pri rezultatu 0:0

Ronald Kuman je danas postao tek drugi trener u istoriji (posle Patrika O'Konela, od 1935. do 1940. godine) koji je izgubio prva tri El Klasika. Činjenica da Barselona sa Holanđaninom za korminom proživljava teške trenutke nije strana - mogla je Barsa eventualnom pobedom da se izjednači sa Betisom i Osasunom, timovima koji dele petu poziciju, a ovako zauzima deveto mesto na tabeli. Pritom joj je Real Madrid pobegao na pet bodova prednosti. Kuman, ipak veruje da bi utakmica bila drugačija da je Seržinjo Dest iskoristio kolosalnu priliku iz 25. minuta.

Izabrane vesti

“Uvek je teško svariti ovakav rezultat. Zaslužili smo drugačiji ishod, naročito u prvom poluvremenu. Imali smo čistu situacaiju za 1:0, a umesto toga primili smo gol. Njihovi kontranapadi su vrlo opasni", razočaran je strateg Barselona.

Nastavio je Kuman da apostrofira propuštenu priliku, a između redova se provlačilo razmišljanje "Šta bi bilo, kad bi bilo".

“Bili smo dobri u prvom poluvremenu, stvorili jednu čistu šansu. Potpuno je drugačija sitaucija kada imate predost u odnosu na to kada jurite zaostatak. Oni su čekali kontranapade i ne možete uvek protiv njihovog napadačkog kvaliteta.

Barselona posle devet utakmica na skromnih 15 od mogućih 27 bodova, a naredni meč igra već sredinom nedelje kada je očekuje gostovanje nezgodnom Rajo Valjekanu.

“Pred nama je još mnogo utakmica. Već u sredu ponovo igramo i trudićemo se da igrači budu fizički spremni što je bolje moguće. Aguero i Ansu Fati su pokazali da će biti važni igrači za ekipu. Moramo biti efikasniji. Tako čista prilika mora biti gol“, zaključio je Holanđanin.

Osim Rajo Valjekana, Barselona u narednom periodu ima više nego pristojan raspored sa domaćinstvom Alavesu, gostovanjem kijevskom Dinamu u Ligi šampiona, a zatim slede izlet u Vigo gde ga čeka Selta, pa derbi grada na Kamp nou protiv Espanjola. Dosta je tu prostora za napredak na tabeli.


tagovi

Real MadridBarselona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara