©AFP
©AFP

Kuman spušta rampu na odlazak Žuniora Firpa

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.01.21. | 11:15

Holanđaninu neophodan veći fond igrača za završnicu sezone

Milan je bio prilično aktivan u nameri da obezbedi alternativu za Tea Ernandeza na poziciji levog beka, a kao idealna opcija se pojavio levi bek Barselone Žunior Firpo, međutim, rampu na eventualni transfer bi mogao da spusti Ronald Kuman.

Iskusni holandski stručnjak ove sezone je na kašičicu davao šansu mladom igraču, ali ga očigledno vidi kao važnu opciju u rotaciji. Pogotovo u trenucima kada Barselona nije u situaciji da bude previše aktivna na tržištu.

Izabrane vesti

"On nas je zadovoljio svojim igrama kada je imao minutažu na terenu. Zavisi šta svaki mladi fudbaler želi, ali mi ne možemo da dozvolimo da ostanemo bez igrača. Pred nama je još puno utakmica", rekao je Kuman, jasno najavivši da bi Firpo mogao da dobije važniju ulogu u narednom periodu.

Firpov najveći problem ove sezone ne nezamenjivi Đordi Alba, pa čak i kada je ulazio u igru nije igrao na svojoj primarnoj poziciji. Dva puta je u Primeri igrao na levom krilu, a jednom kao desni bek. Najviše minuta je ove sezone odigrao u Ligi šampiona, gde je zabeležio pet nastupa. Jedan više nego u španskom prvenstvu.

Pre Milana za igrača su se interesovali Napoli, Inter, Vest Hem, Granada i još neki klubovi. Pominjalo se da bi Barselona mogla da ga pusti na pozajmicu tešku 1.000.000 evra, uz opciju otkupa za još 20.000.000 na kraju sezone, ali Kuman očigledno misli drugačije.

Momak sa španskim pasošem rođen u Dominikanskoj Republici je pre godinu i po dana došao u Barselonu iz Betisa za 18.000.000 evra plus 12.000.000 evra kroz bonuse koji se nisu ostvarili i Barsi se u ovoj krizi i ne isplati da se ostvari. Tog leta su ga tražili i Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted... Izabrao je Barsu, ali se još uvek nije snašao u Kataloniji.


tagovi

Žunior FirpoZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara