Uroš Račić, Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić (©Starsport)
Uroš Račić, Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić (©Starsport)

Kup Italije je šansa za četvoricu srpskih reprezentativaca da poprave utisak

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.11.23. | 12:41

Od 18 časova će Sasuolo, tim Uroša Račića, da ugosti drugoligaša Speciju, dok će od 21.00 Torino za koji igraju Vanja Milinković Savić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić da bude domaćin protiv Frozinonea

Preostale dve utakmice šesnaestine finala Kupa Italije na programu su ovog četvrtka, a na terenu bi mogla da se nađu čak četvorica srpskih reprezentativaca. Od 18 časova će Sasuolo, tim Uroša Račića, da ugosti drugoligaša Speciju, dok će od 21.00 Torino za koji igraju Vanja Milinković Savić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić da bude domaćin protiv Frozinonea.

Doduše, velika je nepoznanica da li će se iko od njih naći na terenu, precizan odgovor na to pitanje ne mogu da ponude čak ni lokalni italijanski mediji, koji prate ta dva kluba. Jednostavno, kupovi su generalno takmičenje koje je zgodno za eksperimentisanja, a pritom su pomenuti srpski fudbaleri generalno u lošoj formi.

Izabrane vesti

Sasuolo je Račića letos platio Valensiji 2.200.000 evra, ali tokom jeseni je 25-godišnji vezista samo dva puta bio u startnoj postavi. U remiju sa Lečeom (1:1) početkom oktobra odigrao je 81 minut, a u narednom kolu protiv Lacija (0:2) je odigrao prvo poluvreme, ali ga je trener Alesio Dionizi tokom pauze ostavio u svlačionici.

Prošlog vikenda protiv Bolonje (1:1) Račić je odigrao poslednjih 31 minut na terenu. Bio mu je to tek peti nastup u zeleno-crnom dresu, a u prilog mu nikako ne ide činjenica da je najbolje rezultate Sasuolo ostvario ove sezone bez njega. U pobedi nad Veronom (3:1) odigrao je samo četiri minuta, a protiv Juventusa (4:2) i Intera (2:1) ostao je na klupi.


18.00: (1,48) Sasuolo (4,40) Specija (6,75)


Možda je Kup Italije takmičenje u kojem bi nekadašnji školarac OFK Beograda moglo da bude takmičenje u kojem bi mogao da se nametne. Pogotovo jer Specija ne pripada kremu italijanskog fudbala, već je tek 16. na tabeli u Seriji B i bez pobede je na poslednja tri meča (sve remiji).

Zanimljivo je videti i kako će trener Torina Ivan Jurić da sastavi tim za susret sa Frozinoneom. Rival mu je prvoligaš koji je u identičnoj situaciji, posle 10 kola imaju po 12 poena.

Nije to baš položaj u prvenstvu kojem su se u Torinu nadali, Bikovima je zato Kup Italije prilika za „vađenje“. Zbog toga možemo da očekujemo da Jurić odabere veoma jak tim.

Kup Italije nam je jedan od ciljeva, zato u svaki meč moramo da uđemo maksimalno posvećeni i ozbiljni. Svaka utakmica se računa, zato moramo da imamo isti pristup“, rekao je Milinković-Savić.


21.00: (1,70) Torino (3,60) Frozinone (5,40)


Njega ćemo gotovo sigurno da gledamo među stativama, iako ove sezone baš i ne brani u idealnoj formi. Možda je i najnesigurniji od dolaska u Italiju, mada to onima koji gledaju samo statistiku lako može da promakne. Naime, pet puta do sada je u prvenstvu 26-godišnji čuvar mreže sačuvao svoj gol netaknutim, samo dva golmana u „Ligama petice“ su bolji od njega – Nicin Marcin Bulka (7) i Interov Jan Zomer (6). Međutim, utisak je da bi njegove brojke bile još bolje da je na formi od prošle ili pretprošle sezone, kada je uostalom i postao „jedinica“ reprezentacije Srbije.

Vanjini saigrači Nemanja Radonjić i Ivan Ilić su već nekoliko nedelja na neprijateljskoj nozi sa trenerom Jurićem. Obojica su imali značajniju ulogu na početku sezone, ali su sklonjeni iz prvog tima. Radonjić nije odigrao ni minut na poslednja tri meča, dok je Ivić proti Intera (0:3) proveo u igri četiri, a protiv Lečea (1:0) osam minuta.

I Radonjić i Ilić su bili starteri 14. avgusta u prvoj kup utakmici protiv Feralpisala (2:1). Tada je Radonjić asistirao Mergimu Vojvodi kod pogotka za 1:1, a Ilić je u 85. minutu bio strelac za konačnih 2:1.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


KUP ITALIJE – ŠESNAESTINA FINALA

Utorak

Kremoneze – Čitadela 2:1 (1:1, 1:1)

/Bertolači 48, Koda 120+1 – Vita 83/

Salernitana – Sampdorija 4:0 (2:0)

/Ikvuemesi 28, Čauna 45+1, 67, Žovane 86/

Bolonja – Verona 2:0 (1:0)

/Moro 41, Van Huajdonk 62/

Sreda

Đenova – Ređana 2:1 (1:1, 1:0)

/Haps 53, Gudmundson 99 – Varela Đamanka 37/

Leče – Parma 2:4 (0:2)

/Pikoli 54, Strefeca 76 – Zom 9, Boni 29, Pongračić 90+4ag, Man 90+7pen/

Četvrtak

18.00: (1,48) Sasuolo (4,40) Specija (6,75)

21.00: (1,70) Torino (3,60) Frozinone (5,40)

(Direktno u osminu finala su se plasirali Inter, Fjorentina, Atalanta, Milan, Lacio, Roma, Juventus i Napoli)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup Italijefudbalska reprezentacija SrbijeTorinosasuoloSpecijaFrozinoneUroš RačićVanja Milinković SavićNemanja RadonjićIvan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara