Maks Alegri i Dušan Vlahović (©Reuters)
Maks Alegri i Dušan Vlahović (©Reuters)

Kup Italije: Samo Dušan Alegrija spasava

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.04.24. | 14:12

Lacio u naletu pod vođstvom Igora Tudora, a Čiro Imobile voli da igra u Torinu…

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kriza Juventusa u dobroj meri podseća na usud Intera sa Robertom Mančinijem i Lučanom Spaletijem pre osam odnosno šest godina. Nakon uspešnog i srećnog prvog dela sezone usledio je vertikalni pad. Mančini nije uspeo da vrati Inter u Ligu šampiona, a Spaleti jeste, tek u poslednjem kolu, na Olimpiku protiv Lacija.

Izabrane vesti

Maks Alegri prolazi kroz, više-manje, sličnu noćnu moru. Rašireno je mišljenje da Juve nije bio jak kao što su sugerisali rezultati u prvih pet meseci sezone, ali nije ni tim za borbu za opstanak na šta upućuje skor od sedam bodova na devet mečeva u Seriji A.

Remi Rome sa Lećeom učinio je manje dramatičnom atmosferu u Kontinasi, ali je prostor za potvrdu Alegrija u sledećoj sezoni na klupi Juventusa sveden na minimum. Štaviše, toskanski stručnjak bi mogao da dobije otkaz i pre kraja ove sezone ako sa eventualnim porazom večeras i sledećeg vikenda protiv Fjorentine ugrozi plasman kluba u Ligu šampiona.

U Juventusu imaju unutrašnja rešenja za eventualnu zamenu na klupi pošto bi do kraja sezone Alegrija zamenili Montero (trener podmlatka) ili Brambila (trener drugog tima Juventusa koji igra u Seriji C). Za sledeću sezonu mnogi vide Tijaga Motu kao sledećeg kormilara Juventusa.

U Torinu sve nade polažu u Dušana Vlahovića. Srpski centarfor je jedina svetla tačka Juventusa u 2024. godini. Koliko vrede veliki igrači za jedan tim najbolje se vidi kada ih nema na terenu i u to nepisano pravilo se gorko uverio Juventus u subotu veče. Bez Vlahovića na terenu stekao se utisak da može da se igra do sutra, a da Bjankoneri ne bi postigli gol. Nije čudo što je Vlahović u ovoj sezoni dao golova koliko svi ostali napadači Juventusa zajedno.

Drugo pitanje koje se postavlja da li bi pored Dušana trebalo da igra Kjeza ili Jildiz. Nema sumnje da je Italijan, trenutno, bolji igrač od Turčina, ali brojevi i utisci iz prva tri meseca u novoj godini upućuju da su Vlahović i Jildiz mnogo kompatibilniji nego Dušan i Federiko.

U tim Juventusa će se vratiti i Filip Kostić koji je prekočio meč u Rimu zbog lakše povrede, dok će na golu stajati Perin, čuvar mreže Juventusa u Kupu Italije. Ne radi se o smeni golmana startera već o džentlmenskom dogovoru da Perin brani u mečevima Kupa Italije, a da Ščesni bude starter u Seriji A.

Večeras Alegri neće praviti eksperimente i igraće sa klasičnom formacijom. Jedina dilema je vezana za Jildiza i Kjezu.

Lacio je u subotu realizovao ono što je najteže u fudbalu i životu: dobio je i jare i pare. Drugim rečima, Nebeskoplavi su osvojili sva tri boda i odmorili su gotovo polovinu startera za mnogo važniji večerašnji meč u polufinalu Kupa Italije. Naime, večeras bi trebalo da vidimo najjaču formaciju Nebeskoplavih u Tudorovim idejama, to jest sa Genduzijem, Vesinom, Luisom Albertom i Imobileom. Njima treba dodati i golmana Provedela koji će se vratiti na teren za tri do četiri nedelje. Jedina dilema oko sastava je u odbani Patrik ili Kazale.

----

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Milan na San Siru, Barsu na Nou Kampu, PSŽ na Parku prinčeva?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

----

Ako se Juve uzda u Vlahovića i Lacio polaže nade u svog kapitena Imobilea. Čiro nije nikada nije dao gol Juventusu na Olimpiku, ali je zato tri puta, u dresu Lacija, zatresao mrežu Bjankonera u Torinu i često je bio među glavnim protagonistima. Kapiten Lacija se ne nalazi u top formi što se videlo i pre tri dana i nije više neprikosnoveni starter u timu, ali to ne znači da ne bi mogao da pokloni nezaboravna dva meseca Nebeskoplavima pre nego što digne sidro nakon osam godina.

Igor Tudor je ostavio odličan utisak u prve dve nedelje rada u Formelu i ligaška pobeda nad Juveom je bila torta, sada se od njega očekuje da večeras u Torinu stavi šlag, a u subotu u derbiju sa Romom i trešnju. Od kada je došao na klupu Lacija Tuduru svi ponavljaju da su za njega u ovoj sezoni bitne samo tri, eventualno, četiri utakmice: dueli u polufinalu Kupa Italije sa Juventusom, derbi sa Romom i eventualno finale u nacionalnom kupu. Sve ostalo može, a i ne mora.

Brojevi kažu da je večerašnji duel sedmi Juventusa i Lacija u polufinalu Kupa Italije. Kuriozitet je da su Nebeskoplavi bili uspešniji, četiri puta su prošli u finale dok se Stara dama obrela samo dva puta nakon međusobnog okršaja. Na drugoj strani, Juventusu ide u prilog statistika poslednjih susreta dva tima u nacionalnom kupu budući da su pobedili na četiri poslednja okršaja uključujući i dva finala.

JUVENTUS - LACIO

/TV Arena Premium 3, 21.00/

JUVENTUS 3-5-2: Perin - Gati, Bremer, Danilo - Kambijazo, Mekeni, Lokateli, Rabio, Kostić - Kjeza (Jildiz), Vlahović

LACIO 3-4-2-1: Mandas - Patrik, Romanjoli, Hila - Marušić, Genduzi, Vesino, Zakanji - F. Anderson, Luis Alberto - Imobile

KUP ITALIJE, polufinale

Večeras

21.00: (1,80) Juventus (3,45) Lacio (4,80)

Sutra

21.00: (2,60) Fjorentina (3,35) Atalanta (2,70)


tagovi

Masimilijano AlegriDušan VlahovićKup ItalijeĆiro ImobileIgor Tudor

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara