Slavlje fudbalera Liona (© AFP)
Slavlje fudbalera Liona (© AFP)

Kupite im još igrača, dovedite drugog trenera, lavovsko srce nikad neće imati! Genije Ekambi i Musa odrali Siti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.08.20. | 22:54

Lion u polufinalu Lige šampiona posle ubistva u pojam Građana - 3:1

Pep Gvardiola na kolenima. Skupocene pantalone završiće na hemijskom čišćenju, a zlatom plaćen sastav Mančester Sitija na raportu kod arapskih gazda, sve sa šefom stručnog štaba koji ni iz četvrtog pokušaja neće uspeti da donese pehar Lige šampiona na Etihad. Novca ima u izobilju, kako za trenera, tako i njegove zvezde i zvezdice (čitaj, Voker, Garsija, Rodri, Kanselo, ko to dovodi, ko to plaća...), ali nema pehara evropskog prvaka. I neće ga biti još najmanje godinu dana, pošto put je ka završnici Fajnal ejta u Lisabonu pronašao Lion i spektakularnom utakmicom priredio iznenađenje jednako, ako ne i veće, Bajernovom skidanju kože s leđa Barselone.

Kao što je u poslednjem duelu četvrtfinala Građane odrao Musa Dembele. Ušao, dao im dva gola i pokazao da nije sve, ma nije ništa, na bankovnim računima. Ima nešto i do srca. Lavovskog! Tim koji je minulu sezonu Lige 1 okončao na sedmom mestu slavio je 3:1, tako što je rezervista iskoristio genijalnu reakciju Karla Toka Ekambija da nagovesti iznenađenje, a nespretnu Edersona da Engleze pošalje kući, svoj tim na megdan Bajernu.

Izabrane vesti

Odluka je pala u trenucima kad se očekivalo da Siti posle izjednačenja Kevina de Brujena jurne silovito u potrazi za preokretom. Duga lopta Oroa u prostor za Karla Toka Ekambija, nekadašnji špic Viljareala kao da ima mozak genija obradio je informacije brže od najsavremenijeg računara, shvatio da je u ofsajdu i nije dirao loptu, omogućio joj da dođe do Debmelea, a ovaj samo četiri minuta pošto je ušao s klupe prevario Edersona. Džaba protesti Sitija, džaba uzdanje u VAR, džaba žalba Kansela da ga je Musa faulirao. Toliko je Mančester Siti imao naklonost sudija tokom ove i minulih sezona da je po kosmilčkoj pravdi moralo to da se vrati. 

Dembele daje treći gol (© AFP)Dembele daje treći gol (© AFP)

Pogubljeni fudbaleri sa Ostrva nisu znali gde udaraju. Toliko ih je taj drugi gol ubio u pojam da najjednostavnije situacija više nisu bili u stanju da reše. Tako je i Rahim Sterling promašio zicer, koji bi iz 50 narednih pokušaja pretvorio u izjednačenje. Sam je bio na nekoliko metara od gola i uspeo da fudbal prebaci iznad prečke. Nije prošlo 30 sekundi, na suprotnoj strani Musa Dembele mu je pokazao šta znači koncentracija. Kraj, kao u bioskopu.

I početak je bio u Lionovom znaku. Očigledno inspirisani eliminacijom Juventusa, Francuzi su se znalački nosili sa još jednim favoritom, stajali sjajno u defanzivi, našli način da prete, a kad su jednom izašli visoko Maksim Korne je pokazao da ima pik na Siti. Opet mu je dao gol. Četvrti put! Ne može biti slučajno.

Kao što nije ni igra tima Rudija Garsije. Istog onog tima koji nije igrao takmičarski fudbal od marta. Samo jedna jedina utakmica pre duela sa Juventusom, ali otpor Pari Sen Žermenu i eliminacija italijanskog prvaka kao da su nagovestili mogućnosti Liona. Sjajno organizovan prepustio je Mančester Sitiju loptu i prostor, ali problem Građana je što nisu bili ni izbliza stilu kad pritiskaju sa svih strana i šanse se samo nižu.

Ovoga puta je prilike, ne zicere, pre situacije, osujetio sjajni Antoni Lopes. Svoj tim pogurao u polufinale sa sedam odbrana (kolega Ederson imao je samo tri), a Pepu Gvardioli ispostavio račun za hemijsko čišćenje isprljanih pantalona. Kad to plati krenuće Katalonac u letnji šoping, verovatno spiskati nekih 40.000.000 evra za defanzivca poput Akea, ali je nevolja što je su njegovom timu srčanost, odvažnost i stanje duha obrnuto srazmerni platama.


LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE

MANČESTER SITI - LION 1:3 (0:1)

/De Brujne 69 - Korne 24, Dembele 79, 87/

Lisabon

Stadion Žoze Alvelade

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson - Voker, Garsija, Laport, Kanselo - Fernandinjo (od 56. Marez), Gundogan, Rodri (od 84. Silva) - De Brujne, Gabrijel Žezus, Sterling

LION (3-5-2): Lopes - Denajer, Marselo, Marsal - Duboa (od 74. Tete), Kakere, Bruno (od 70. Mendes), Auar, Korne - Depaj (od 75. Dembele), Ekambi (od 87. Rene).



tagovi

Mančester SitiLionMusa Dembele

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara