Tibo Kurtoa (©Reuters)
Tibo Kurtoa (©Reuters)

Kurtoa bljuvao vatru: FIFA i UEFA brinu samo o svom džepu, igrači ih ne zanimaju

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 10:31

„Tri nedelje odmora nisu dovoljne za fudbalere koji 12 meseci igraju na najvišem nivou“, kaže Belgijanac

Izgubila je Belgija utakmicu za treće mesto u Ligi nacija od Italije. Utakmicu koja nikog živog nije interesovala. Pogotovo ne fudbalere, koji su na teren izašli kao na streljanje.

Ali, zato je bilo vatreno nakon utakmice. Golman Belgije Tibo Kurtoa je izašao pred novinare i izbljuvao vatru na račun FIFA i UEFA.

Izabrane vesti

Ovaj meč za treće mesto je samo meč za pare i moramo da budemo iskreni oko toga. Igrali smo samo zato što UEFA interesuje da zaradi novac. Pogledajte samo sastave oba tima, sa koliko promena su nastupili. A, ne bi bilo tako da je ovo bilo finale. To jasno govori da imamo previše utakmica“, počeo je Kurtoa.

I kako je odmicao u monologu, postajao je sve žešći.

UEFA je čak u svojoj nameri osmislila još jedno takmičenje (Ligu Konferencije, prim. aut.). Uvek se iste stvari dešavaju. Može da vam smeta što neki klubovi žele da stvore Superligu, ali UEFA je ta koju je baš briga za fudbalere. Njima su jedino važni njihovi džepovi, sve im je u parama“.

Nastavio je golman Belgije i potkačio i one koji se zalažu da se Mundijali igraju na svake dve godine.

Dovoljno je loša stvar što niko od njih ne razgovara sa igračima, ne čuje se naš glas. A, sada još čujemo da planiraju da se Evropsko i Svetsko prvenstvo igraju na svake dve godine! A kada ćemo se mi odmarati? Nikad! Pa mi nismo roboti. Sve je više i više utakmica, a sve manje vremena za odmor i nikog nije briga. Epilog će biti da se najbolji igrači sve češće povređuju i povređuju i sve manje će ih biti na terenu“.

Kurtoa je već sada nervozan kada pomisli na sledeću godinu.

Čeka nas u 2022. Svetsko prvenstvo i to u novembru. Što znači da ćemo sezonu da igramo do kraja juna. I opet ćemo se povređivati! Nikog ne zanima zdravlje igrača. Tri nedelje odmora nisu dovoljne za fudbalera koji igra 12 meseci na najvišem nivou. Ako ne podignemo glas, stvari će se ponavljati, ništa se neće promeniti“, podvukao je Tibo Kurtoa.


tagovi

Tibo KurtoaFudbalska reprezentacija BelgijeUEFAFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara