Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Kurtoa poslao jasnu poruku Liverpulu: Real ne igra finala, već ih osvaja

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.05.22. | 21:04

"Imali smo vremena da se pripremimo, u dobrom raspoloženju dolazimo, daćemo sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno da dobijemo utakmicu, jer nekad u fudbalu stvari mogu da se dogode stvari koje su izvan vaše kontrole", istče Karlo Anćeloti

Nedugo nakon članova Liverpula, na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča govorili su iz tabora Reala. U konferencijskoj sali trebalo je da se nađu najiskusniji pojadinci madridskog kluba, uz trenera Karla Anćelotija još Marselo i Karim Benzema. Ipak, francuski napadač odbio je da prisustvuje, kako ne bi izbaksuzirao svoj tim. Naime, Benzema je pred prvi meč sa Pari Sen Žermenom na Parku prinčeva govorio na konferenciji, ali kako je njegov tim poražen na tom meču, Benzema je želeo da izbegne isti scenario, te se neplanirano pred novinarima našao Tibo Kurtoa.

Belgijanac nije previše govorio, ali je imao jasnu poruku za fudbalere Real Madrida.

Izabrane vesti

"Liverpul je već igrao finale sa Realom 2018. godine. Kada igrate finale protiv Madrida, morate da znate da ih oni ne igraju, već dobijaju", naglasio je Belgijanac.

Najteži mogući put prošao je Real Madrid kako bi došao u priliku da se bori za svoj 14. trofej Lige šampiona. Od Pari Sen Žermena, preko Čelsija do Mančester Sitija, timova koji su u ovom veku uložili ogroman novac kako bi se domogli “ušatog“, a samo je londonskom klubu u dva navrata pošlo za rukom. Karlo Anćeloti, trener Reala sam ih ima tri. Samo jedno od četiri finala izgubio je italijanski stručnjak, i to baš od Liverpula 2005. godine, kada je ispustio tri gola prednosti iz prvog poluvremena. Ipak, ističe Anćeloti na konferenciji pred sutrašnje finale u Parizu kako mu je svako prethodno, pa i to iz Istanbula, ostalo u lepom sećanju.

"Imam dobra sećanja na finala u kojima sam bio. Izgubio sam od Liverpula 2005. godine, a ironija je da je to bila najbolja partija koju je moj tim pokazao u finalima. Imali smo vremena da se pripremimo, u dobrom raspoloženju dolazimo, daćemo sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno da dobijemo utakmicu, jer nekad u fudbalu stvari mogu da se dogode stvari koje su izvan vaše kontrole", napominje Anćeloti.

Govoreći o najvećim kvalitetima svog tima, Italijan je u prvi plan istakao – zajedništvo.

"Zaslužili smo da dođemo do ovog finala zbog našeg kvaliteta. Ukoliko nemate to, onda ne možete da dođete do finala. Ali kvalitet i talenat nisu dovoljni. Treba da napravite tim. Ovde sam tek godinu dana, ali mi deluje kao da sam znatno duže. Ovakve utakmice su odlične za nas, znamo koliku istoriju i koliko legendi ovaj klub ima. Doći dovde bilo je vrlo važno za nas, imali smo vrlo dobru sezonu i vrlo smo blizu tome da osvojimo sve. Raspoloženju u timu je dobro", uverava trener Reala.

Jedan od najiskusnijih, ako ne i najiskusniji finalista među igračima, Marselo, govorio je o Anćelotijevom uticaju na tim.

"Poznajem šefa osam godina. Imam sreću što sarađujem sa njim. Razume fudbal dobbro i zna kako da se nosi sa igračima. Ove sezone nije bilo nikakvih problema, i to je zbog njega. Pomaže nam da se opustimo i daje nam samopouzdanje", istakao je Brazilac kojem će sutrašnji meč najverovatnije biti poslednji u dresu Blankosa.


tagovi

Tibo KurtoaKarlo AnćelotiMarseloLiga šampionaReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara