Kurtoa (© Reuters)
Kurtoa (© Reuters)

Kurtoa u suzama, otišli prednji ukršteni: Real mora da traži novog golmana

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 14:14

Belgijanac teško povređen

Što se tiče navijača Real Madrida ovaj četvrtak bolje da nije svanuo. Najpre ih je sačekala informacija Le Parizijena da je Kilijan Embape obavestio Nasera Al Kelaifija kako ni ovog leta neće otići iz Pari Sen Žermena (mada, sa tom razmaženom zvezdom svetskog fudbala i pakleno dobrim igračem se nikad ne zna), potom da je Bajern napokon ubedio čelnika Totenhema da puste Harija Kejna, što znači da je i ta rezervna opcija u napadu propala, a kako Španci kažu „gde su dva, tu su i tri“, sledeća loša vest tiče se Tiba Kurtoe.

Belgijanac se povredio tokom treninga toliko teško da je za njega sezona maltene gotova pre nego što je počela. U pitanju je kidanje prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena, što je kasnije potvrdio i sam klub saopštenjem u kome ističe da će provereni čuvar mreže narednih dana biti operisan.

Izabrane vesti

Prema izveštajima sa lica mesta, krik je bio toliko jeziv, a bol ogroman, da je sjajni čuvar mreže u jaucima i suzama, pod pratnjom lekarskog tima otišao u svlačionicu. Iako je bilo pretpostavki da su ligamenti samo delimično oštećeni, brzo se ispostavilo da je reč o kidanju, što samo po sebi znači makar devet meseci pauze posle operacije. I još malo vremena dok uđe u ritam, tako da je gotovo neizvodljivo da Kurtoa brani do kraja takmičarske godine, koja za ekipu Karla Ančelotija počinje subotnjim gostovanjem u Bilbau.

U ovom trenutku, Real na raspolaganju ima samo Andreja Lunina, mada Ukrajinac nije oduševio na mečevima kad je menjao Kurtou. Sezonu ionako ne bi mogao sam da iznese i zato je pred klupskom upravom izazov kako nadomestiti neplanirani izostanak.

Deo navijača već pominje Davida de Heu, slobodnog posle raskida saradnje sa Mančester junajtedom, dok bi pojedinci rado videli Giorgija Mamardašvilija iz Valensije, pošto je reprezentativac Gruzije u poslednje dve sezone pokazao koliko je bitan na Mestalji.

Mada, ko god da dođe biće skoro neizvodljivo da ima takav uticaj na ekipu kao Tibo Kurtoa.

 


tagovi

prednji ukršteni ligamentiTibo KurtoaReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara