Kurzava prešao kod Jorabhjana i odmah se javio Arsenal

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 10:40

Francuz sve bliži tome da ostvari zacrtano

Pokušali su Bepe Marota i Pjero Auzilio da izdejstvuju dolazak Lejvana Kurzave, ali ih je Francuz odjavio na prvu uz objašnjenje da je njegova ideja da karijeru nastavi u Premijer ligi. Malo ko je tada ozbiljno mogao da shvati povremenog francuskog reprezentativca, s obzirom da se u Pari Sen Žermenu nije proslavio i da njegova forma odavno nije ni blizu onoj kojom je zračio tokom boravka u Monaku. Ali, onda su se neke stvari promenile...

Tačnije, Kurzava od danas ima novog agenta, pošto se pridružio poznatom iranskom zastupniku Kiji Jorabhjanu u agenciji Sports Invest UK. To je Kurzavu automatski približilo selidbi u Premijer ligu, a malo pre nego što je Francuz objavio da ima novog menadžera, pojavila se priča o interesovanju Arsenala. 

Izabrane vesti

Novi trener Tobdžija Mikel Arteta i dalje je u potrazi za adekvatnim defanzivnim opcijama, pošto mu je poslednja linijaa tima većinski van stroja! U ovom trenutku Arsenal na spisku povređenih igrača ima Kirana Tirnija, Seada Kolašinca, Kaluma Čejmbersa, Ektora Beljerina, što je ostavilo veliku promaju na bokovima. Artetina ideja je da bar delimičnu istu popuni dovođenjem Kurzave. Osim toga, Arsenal će na Šefild junajted za vikend izvesno izaći bez klasičnog beka.

Doskorašnji pomoćni Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju nada se da će od PSŽ dobiti određeni popust na cenu za Kurzavu pošto mu ugovor ističe za šest meseci, a u dosadašnjem toku sezonu upisao je svega osam nastupa i konstantno gleda u leđa Huanu Bernatu.

Kurzava se dugo mučio sa povredama otkako je stigao u PSŽ za gotovo 25.000.000 evra. Periodično je pokazivao kvalitet ofanzivnog beka, a postao je i prvi bek u istoriji Lige šampiona sa het-trikom u pobedi nad Anderlehtom 2017.

Francuz je takođe bio na radaru Juventusa, ali interesovanje očigledno nije bilo dovoljno intenzivno da bi se posao završio.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara