Vezuv (©AFP)
Vezuv (©AFP)

Kuva podno Vezuva po pitanju trenera Napolija

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 00:15

Konte ponovo favorit

Uprkos tituli osvojenoj nakon tri decenije čekanja, očekivanja Napolijevih navijača od tekuće sezone nisu bila velika. Najviše zbog odlaska Lučana Spaletija i izostanka adekvatnih pojačanja. Malo ko je verovato da Napoli može do odbrane trona, a ne samo da se to nije dogodilo, već je klub sa juga Italije ostao i bez plasmana u Evropu. Kolo pre kraja Serije A Napolitanci su deseti na tabeli, s mogućnošću da se popnu za jedno mesto.

Rui Garsija, Valter Macari i Frančesko Kalcona u proseku su vodili ekipu po trećinu mečeva u Seriji A i zbirno sakupili tek 13 pobeda. Najuspešniji je bio Francuz sa osam, ali to i nije toliko bitno. Napoli ponovo traži stratega, zapravo to čini predsednik Aurelio de Laurentis, tradicionalno težak za saradnju i glavni razlog zbog kog je Spaleti napustio klub (odluku o odlasku doneo je pre nego što ga je FS Italije pozvao na mesto selektora).

Izabrane vesti

De Laurents sada vodi nove pregovore i pokušava da dovede ime koje bi umirilo nezadovoljne navijače, ali i pomoglo Napoliju da se vrati među vodeće italijanske klubove. Po pisanju italijanskih medija, u fokusu su trojica stratega: Đan Pjero Gasperini, Antonio Konte i Stefano Pioli.

Iako je Konte, dugogodišnja želja Napolijevog predsednika, dugo važio za budućeg stratega, prethodnih dana u prvi plan je izbio iskusni Gasperini. Koliko god to zvučalo čudno, osvajanje Lige Evrope sa Atalantom moglo bi da poremeti njegove odnose sa predsednikom Antoniom Perkasijem, pošto 66 godišnji strateg zahteva novi ugovor na tri godine, uz ozbiljno jačanje igračkog kadra, a klub mu nudi saradnju do 2026, pritom ne pokazujući velike ambicije na pijaci igrača.

Italijanski mediji navode da će se nova tura pregovora Gasperinija i Perkasija obaviti tokom vikenda, ali i da De Laurentis ne želi dugo da čeka. Navodno je u Bergamu dogovor na pomolu, pa će se na jugu ponovo okrenuti Konteu, a dobro upućeni novinar Skaja, Đanluka Di Marcio, piše da je bivši selektor spreman i da smanji finansijske zahteve. Prvobitno se pominjala plata od 6.500.000 evra po sezni, koja bi ga nakon odlaska Alegrija iz Juventusa učinila najplaćenijim trenerom u Italiji.

Konteov dolazak u Napoli bio bi njegov povratak u Seriju A posle tri godine, pošto je nakon titule sa Interom 2021. otišao u Totenhem. Pre toga je tri puta bio šampion sa Juventusom, a u domovini je vodio i Sijenu, Atalantu, Bari i Areco.


tagovi

NapoliAntonio KonteĐan Pjero GasperiniStefano PioliAurelio De Laurentis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara