Himenez (©AFP)
Himenez (©AFP)

Kuva u Čileu! Het-trik Luisa Himeneza i gol iz penala u 100. minutu mogli bi skupo da koštaju Katoliku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 02:22

Neočekivan poraz lidera na domaćem terenu

Veoma uzbudljiva šampionska trka odvija se u Čileu. Posle dva vezana poraza Union la Kalere krajem 2020, a onda i početkom 2021. godine, činilo se da u Univerzidad Katoliki mogu da počnu s planiranjem proslave povodom 15. titule u istoriji kluba, međutim, serijom remija klub iz Santijago de Čilea ostavio je nadu rivalu da može do prvog zvanja nacionalnog prvaka od svog osnivanja.

Posle poraza Katolike od Palestina ta nada je još jača.

Izabrane vesti

Lider čileanskog prvenstva izgubio je u ludoj utakmici na domaćem terenu od Palestina 2:3 i sada četiri kola pre kraja ima samo tri boda više, ali i utakmicu više od Uniona. Junak pobede gostiju, koji su s ova tri boda značajno poboljšali šansu da se nađu u kvalifikacijama za Kopa Libertadores, bio je 36-godišnji Luis Himenez. Nekadašnji napadač Fiorentine, Lacija, Intera, Vest Hema, Parme i još nekoliko klubova, postigao je het-trik, a poslednji od tri gola u 10. minutu nadokande iz penala dosuđenog posle gledanja video-snimka. Nesmotreno je istrčao golman domaćih i u skoku odneo protivničkog igrača koji je pokušao da ga lobuje. VAR je pomogao arbitru da donese odluku, a ona je bila - penal. Nije iskusni vuk imao tremu...

Prethodno je Himenez postigao i sjajan gol iz volejau 52. minutu za 2:1, ali su domaćini uspeli da izjednače autogolom Augustina Farijasa šest minuta kasnije. Delovalo je da će novim bodom zadržati prvo mesto bez obzira na učinak Uniona u zaostalom meču, ipak, nisu uspeli, pa nas do kraja prvenstva čeka još mnogo uzbuđenja.

Imala je Katolika u ovoj utakmici mnogo veći posed lopte (67-33%), mnogo više šuteva (20-8), više kornera (7-2), iznuđenih faulova (21-16), ali je postigla manje golova. A, to je ono što se u vrednuje... Moraće Argentinac Ariel Holan dobro da porazgovara sa svojim igračima ne bi li ih trgao u finišu sezone, jer je ovo bila četvrta uzastopna utakmica Katolike bez pobede (tri remija i poraz).






ČILE 1 - 23. KOLO (ZAOSTALA UTAKMICA)

Utorak

Universidad Katolika - Palestino 2:3 (1:1)

/Nunjez 45+9, Farijas ag 58 - Himenez 17, 52, 90+10/



tagovi

Čile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara