Haris Seferović (©Reuters)
Haris Seferović (©Reuters)

Kuva u Primeiri: Bitka za Evropu, opstanak i najboljeg strelca

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.05.21. | 12:48

Pred poslednje kolo mnogo je otvorenih pitanja

Izdelile su se karte u Portugaliji, ali još nije sve poznato u zemlji omeđenoj Španijom. Ostalo je još nekoliko otvorenih pitanja – ko će u Ligu konferencije, ko će u baraž, ko direktno u drugu ligu i ko će biti najbolji strelac Primeire.

Sporting je postao prvak posle 19 godina, okončan je duopol Porta i Benfike, koji su morali da se zadovolje sa Ligom šampiona. Zmajevi su stekli direktnu prohodnost u grupnu fazu, dok će Orlovi sa Luža u kvalifikacije za najjače takmičenje Starog kontinenta. Braga je obezbedila učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, a u Ligu konferencije će Fereira i još jedna ekipa.

Izabrane vesti

Najbliži plasmanu u novoformirano takmičenje su Gimarais i Santa Klara, koji poslednje kolo dočekuju sa po 43 osvojena boda. Ne čeka ih lak zadatak. Naprotiv, neće im biti nimalo ugodno. Gimarais u sklopu 34. runde Primeire dočekuje Benfiku, a Santa Klara ekipu Farensea, koja se bori za opstanak.

21.00: (3.00) Gimarais (3.40) Benfika (2.35)

Na papiru bi lakši posao treba da ima Gimarais. Iako je Benfika daleko snažnija ekipa, Orlovi su lišeni imperativa pobede, a predstoji im i finale Kupa Portugalije sa sporting, što će im biti šansa da poprave sezonu. Usredsrediće se Orlovi na kup, ali i pored toga ne može Gimarais da bude siguran u osvajanje bodova. Jedno je sigurno, Gimarais ima bolji međusobni skor od Santa Klare, ali mu to ništa neće značiti ako ne ostvari rezultat do kojeg dođe tim sa Azora.

Santa Klari na noge stiže Farense, koji se peče na tihoj vatri. A, kombinacija je mnogo i dosta toga Farenseu ne ide na ruku. Za opstanak se bore Farense, Rio Ave, Boavista i Portimonense. Jedini siguran putnik u drugu ligu je Nasional, koji u poslednjem kolu igra sa Rio Aveom, pa je samim tim Rio Ave u boljoj poziciji. Boavisti i Portimonenseu radi posao i remi Rio Avea sa Nasionalom i Farensea sa Santa Klarom, tada ne mogu skliznuti ni na mesto koje vodi u baraž, dok bi pobede Rioa Avea i Farensea propisno sve zakuvale uz poraze dvojca u, za sada, bezbednoj zoni.

Za titulu najboljeg strelca u Primeiri boriće se Pedro Gonsalves iz Sportinga i Haris Seferović, koji nastupa za Benfiku. Obojica su postigla po 20 golova i sve oči biće uprte u oči ofanzivca Lavova i napadača Benfike kada je reč o utakmciama lisabonskih velikana.

Sve utakmice 34. kola Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeiraHaris SeferovićPedro GonsalvešSporting LisabonBenfikaPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara