Dijego Souza (©Reuters)
Dijego Souza (©Reuters)

Kvalifikacije za Kopa Libertadores: Korona desetkovala Gremio, Independijente domaćin u Asunsionu

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.04.21. | 22:28

Meč ekvadorskog tima i velikana iz Porto Alegrea nije mogao da se igra u Kitu. Brazilski tim silno oslabljen. Dvojica zaražena, dvojica ne igraju zbog predostrožnosti, a ima i nekoliko povređenih fudbalera

Ostalo su još četiri slobodna mesta u grupnoj fazi Kopa Libertadores, a putnici će biti poznati sledećeg vikenda posle revanša plej-ofa. Santos je blizu elitnog takmičenju na tlu Južne Amerike posle pobede u Buenos Ajresu protiv San Lorenca sa 3:1. Libertad i Bolivar su slavili na svojim terenima protiv kolumbijskih timova Atletiko Nasionala i Juniora iz Barankilje, dok prvih 90 minuta dvomeča ekvadorskog Independijente del Valljea i brazilskog giganta Gremio igra se noćas (00.15) u Paragvaju.

Meč je trebalo da se igra u Kitu, ali je premešten u Asunsion, prestonicu Paragvaja. Naime, dvojica igrača Gremija Paulo Viktor i Vanderson zaraženi su virusom korona, a Vlada Ekvadora nije dozvolila ekspediciji brazilskog tima da dođu u Kito, pa je Konmebol odlučio da se meč igra na neutralnom terenu.

Izabrane vesti

Velikan iz Porto Alegrea je tri puta bio šampion kontinenta, a prošle sezone je imao slab učinak. Gremio je ispao u četvrtfinalu Kopa Libertadores od Santosa, u finalu Kupa Brazila je poražen od Palmeirasa, dok je u Seriji A bio tek šesti, pa je morati u kvalifikacije za najjače takmičenje na kontinentu. Proteklog vikenda Gremio je dobio veliki gradski derbi protiv Internasionala, takozvani Gre-Nal 430, sa 1:0 u šampionatu Gauča.

Prvu utakmicu plej-ofa za plasman u Kopa Libertadores Independijente del Valje - Gremio (00.15), možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

Gremio je u Asunsion stigao bez glavnog trenera Renata Portalupija koji je takođe zaražen virusom korona. Na klupi će sedeti pomoćnik Aleksandre Mendes. Osim pomenutog tandema fudbalera tima iz Porto Alegrea koji je bio zaražen, u Asunsion nisu otputovali ni Viktor Feraz i Emanual koji su pokazivali simptome bolesti, pa su se vratili u Brazil.

00.15: (3,25) Independijente del Valje (2,95) Gremio (2,30)

Osim bolesnih igrača, za brazilskog velikana ne mogu da igraju ni Heromel, Žean Pjer, Majkon i Dijego Čurin koji su povređeni. Kanenman i Pepe nisu fizički spremni, dok Rafinja i Tijago Santos nisu registrovani za ovaj dvomeč kvalifikacija. Bez obzira na velike probleme, Gremio ima ulogu favorita. U napadu se najviše očekuje od iskusnog napadača Dijega Souze.

Na klupi ekvadorskog tima sedi Portugalac Renato Paiva. Independijente je za vikend odigrao nerešeno 2:2 u derbiju protiv Barselone. U startnu postavu se vraćaju Hose Urtado, Pedro Vite i Muriljo. Zbog povrede van tima je Stiven Plaza.

Independijente del Valje je bez poraza pet mečeva, od toga ima četiri pobede. Gremio je posle poraza od Žuventuda (1:2) u prvenstvu Gaučo osvojio sedam bodova u prethodna tri kola.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - TREĆA RUNDA (PRVI MEČEVI)

Sreda

San Lorenco - Santos 1:3 (0:2)

/Romero 72 - Braga 7, Marinjo 45+1pen, Anhelo Gabrijel 90+4/

Četvrtak

Libertad - Atletiko Nasional 1:0 (0:0)

/Baez 78/

Petak

Bolivar - Hunior Barankilja 2:1 (1:1)

/Ramos 4, Beharano 48 - Mera 10/

Subota

00.15: (3,25) Independijente del Valje (2,95) Gremio (2,30)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresJužna AmerikaGremioIndependijente del Valje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara