Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

La Pogbaffaire: Pol probao da isplati ucenitelje sa 100.000 evra, Mbape čeka Matijasa da pokaže snimak

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 01:12

Sve bi moglo da se slomi na reprezentaciji Francuske, odnosno na selektoru Didijeu Dešanu koji bi u slučaju totalnog raskola morao da bira koga će da odstrani...

Francuski fudbak ponovo trese skandal koji je podigao celu naciju, pa i Evropu na noge. Ako nije bilo dovoljno sve što je Karim Benzema svojevremeno radio kada je ucenjivao saigrača Matjea Valbuenu objavljivanjem video snimka eksplicitnog sadržaja, slučaj Pola Pogbe podigao je toliku prašinu da bi sve ponovo moglo da se slomi na reprezentaciji i nesrećnom Didijeu Dešanu.

Posle inicijalne vesti da je Pogba bio meta iznude za sumu od 13.000.000 evra od strane bande u kojoj je i njegov stariji brat Matijas, RMC i Ekip došli su do novih saznanja u priči kakva se zaista ne pamti… RMC tvrdi da je Pol pokušao da se otarasi kriminalaca tako što bi im isplatio 100.000 evra, daleko ispod tražene sume.

Izabrane vesti

Kako je otkiveno, vezista Juventusa je na saslušanju održanom 9. avgusta priznao da je posle niza ucena i pritisaka počev od prošlog marta počeo sa isplatom novca i stigao do pomenutih 100.000 evra, kada je pomislio da će se možda sve završiti. No, to nije smirilo beskrupulozne ucenjivače koji su nastavili da pritiskaju zvezdu Juventusa i traže ono što su prvobitno želeli. Zbog toga je Pogba, posle konsultacija sa advokatskim timom, podneo žalbu u Italiji, pre nego što je održano saslušanje u Francuskoj.

Sreda, 20.45: (1,30) Juventus (6,00) Specija (11,0)

RMC dalje navodi da je Pogba negirao Matijasove tvrdnje da postoji sporni snimak u kojem Pol traži od vudu vrača da baci čini na Kilijana Mbapea. Sa druge strane, Ekip posle naslovnice "La Pogbaffaire" (bukvalni prevod: Afera Pogba) piše da Mbape sa distance prati dešavanja u slučaju Pola Pogbe i čeka Matijasa da izađe u javnost i pokaže navodni video uradak, posle čega bi se povukli dalji potezi. Isti bi mogli da se odnose na njegovo dalje učešće u reprezentaciji Francuske. Navodno bi Mbape bio spreman da Dešana stavi u položaj da bira između Pogbe i njega, što bi stavilo nekadašnjeg fudbalskog asa u nezavidnu poziciju.

Dok Pol na sve načine pokušava da dokaže svoju nevinost i da je zapravo on žrtva, Matijas na društvenim mrežama nastavlja da sipa ulje na vatru...

“Moj mlađi brat konačno pokazuje svoje pravo lice. S obzirom da je on sve ovo prvi započeo, da laže policiju iz koje su iscurele ove informacije, ne možete mene da krivite ni za šta. Pol, očigledno pokušavaš da me potpuno ugasiš, da pričaš laži o meni i pošalješ me u zatvor. Jasno mi je sve. Moja verzija događaja je istinita i govori tačno šta se sve desilo, za razliku od tvoje. Imam dovoljno dokaza da pokažem koliki si lažov“, piše Matijas na društvenim mrežama i nastavlja:

“Reći ću ponovo – brate, manipulisanje ljudima nije dobro! Nije u pitanju novac, napao si me kako bi mi prkosio, umalo sam umro zbog tebe, a ti si me ostavio u rupi i sada želiš da budeš nevin. Kada sve bude izašlo na videlo, ljudi će shvatiti kolika si kukavica, izdajnik i licemer“

Matijas se takođe obratio Mbapeu i poručio mu da “nema ništa protiv njega“ i da je potpuno tačna priča o vudu vraču...

Ucene su navodno počele zbog toga što je banda od Pogbe tražila novac za ”usluge zaštite” koju je od njih dobijao godinama. Čak se spekuliše da je Pol to potvrdio pred sudijom, posle čega je javni tužilac otvorio preliminarnu istragu kako bi se analizirale sve činjenice. Dotad novog saslušanja neće biti. Istraga bi dalje trebalo da utvrdi sve tačke spora, ali i imena svih koji su umešani u novi slučaj iznude.

Skandal koji drma aktuelnog svetskog šampiona mogla bi Dešana da ostavi bez Mbapea ili Pogbe. Podsetimo, Benzema godinama nije video dres sa nacionalnim grbom zbog greha koji je napravio i tek se posle šest godina, tačnije prošlog leta, vratio među Galske petlove…


tagovi

Pol PogbaMatijas PogbaKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara