La Romareda (Foto: Shutterstock)
La Romareda (Foto: Shutterstock)

La Romareda - Saragosino glavno oružje u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 09:52

Klub iz Aragona slavio na četiri od prethodnih pet mečeva na svom terenu otkako je ekipu preuzeo Huan Ignasio Martinez

Prethodne sezone Saragosa je bila nadomak plasmana u Primeru, a već ove mogla bi da ispadne iz Segunde. No, nije to ništa novo za ekipu iz Aragona, jer je isti scenario preživljavala i u sezoni 2018/19, pošto je sezonu ranije u plej-ofu ostala bez karte za La Ligu.

Ali ovog puta stanje je alarmantno. Porazom od Rajo Valjekana u prethodnom kolu (ispustila dva gola prednosti) Saragosa se vratila na korak od provalije, pa će večerašnje gostovanje Mirandesa na La Romaredi (21.00) u 30. kolu biti od ogromne važnosti u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Mirandes, osokoljen remijem sa drugoplasiranim Espanjolom, da bi na La Romaredi, gde je slavio na tri od prethodna četiri gostovanja, mogao još jednom da ostvari dobar rezultat i dodatno se približi matematički obezbeđenom opstanku. 

21.00: (2,45) Saragosa (2,85) Mirandes (3,40)

Međutim, otkako je Huan Ignasio Martinez preuzeo kormilo ekipe sredinom decembra, La Romareda je postala osnovni izvor poena za Saragosu. U tom periodu Beli su slavili na četiri od pet utakmica na svom terenu.

Domaćin zbog nagomilanih kartona ne može da računa na standardnog defanzivca Alehandra Fransesa, dok je zbog povrede kolena van stroja i vezista Džejms Igbekeme. Srećom po Martineza u tim se vraća Franko Serano, još jedan standardni prvotimac.

Gosti bi, veruju španski mediji, trebalo da izađu u istom sastavu koji se suprotstavio Espanjolu u prethodnom kolu, jer je Horhe Alberto bio zadovoljan prikazanim protiv drugoplasiranog tima Segunde.

SEGUNDA – 30. KOLO

Ponedeljak

19.00: (2,75) Albasete (2,75) Kartagena (3,00)

21.00: (2,45) Saragosa (2,85) Mirandes (3,40)



tagovi

SegundaSaragosaMirandesŠpanija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara