Džek Klark i Morgan Vitaker (©Reuters)
Džek Klark i Morgan Vitaker (©Reuters)

Lacio baca kocku od 16.000.000 evra sa igračem iz druge lige

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 11:27

Sanderlendov Džek Klark velika želja rimskog kluba, a Plimutov Morgan Vitaker alternativa...

Mirno je u Laciju bilo tokom čitavog prelaznog roka, ali su na Olimpiku rešili da ostave trag na zimskoj pijaci u poslednjim danima januara tako što će, pomalo neočekivano, pokušati da angažuju igrača iz druge lige. I očigledno su spremni da se opklade u njega, pošto su spremili osmocifreno obeštećenje!

Da li zbog toga što bi Felipe Anderson mogao da ga napusti na leto pa se sprema za život posle Brazilca ili možda usled činjenice da je Matija Zakanji često odsutan zbog lakših povreda, pak Mauricio Sari je procenio da mu je potrebno pojačanje na krilu, a potraga za istim odvela je čelnike rimskog kluba u Čempionšip, drugi rang engleskog fudbala.

Izabrane vesti

U najkvalitetnijoj drugoj ligi na svetu, kako je mnogi nazivaju, Lacio je pronašao dve mete, Džeka Klarka i Morgana Vitakera. Klark, momak ponikao u Lidsu za kojeg je Totenhem još pre četiri i po godine izdvojio 11.000.000 evra, već drugu uzastopnu sezonu pruža odlične partije u Čempionšipu. Na 31 utakmici u svim takmičenjima ove sezone postigao je 13 golova i upisao tri asistencije i glavna je uzdanica Sanderlenda u pohodu na plasman u Premijer ligu, te na Stadionu svetlosti ne žele olako da puste 23-godišnjeg krilo u Rim.

Lacio je zagrizao, o čemu govori informacija Đanluke di Marcija da je spreman da fudbalera na kojeg motri i Vest Hem plati 16.000.000 evra, ali će morati da zavuče ruku još dublje u džep pošto Crne mačke traže okruglo 20.000.000.

Vitaker bi stoga bio alternativno rešenje, a činjenica da je već kontaktirao Plimut, nagoveštava da ga je Sanderlend previsokim zahtevom praktično ohladio od Klarka. I dalje nije poznato koliko bi Vitaker koštao Bjankoćeleste, ali se pretpostavlja da bi mogao da bude jeftiniji od Klarka, budući da mu je tržišna vrednost procenjena na oko 3.000.000 evra, a da ga je Plimut letos otkupio od Svonsija za gotovo tri puta manje novca. Mada, Vitaker trenutno ima bolji učinka od krilnog fudbalera Sanderlenda, upisao je šest asistencija i postigao 15 golova, pa će klub sa jugozapada Engleske pokušati da zadrži drugog najboljeg strelca Čempionšipa makar do kraja sezone.


tagovi

Morgan VitakerDžek KlarkLacioTransferiZimski prelazni rok 2024Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara