(©Reuters)
(©Reuters)

Lacio ne može do titule, ali može da izabere novog prvaka: Narednik Sergej i Rimljani razneli Milan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.01.23. | 22:38

Nebeskoplavi već u prvom poluvremenu potukli Rosonere – 4:0

Svi putevi, kaže izreka, vode u Rim, ali iz Rima ne vode svi putevi do šampionske titule. Tako se i Milan pogubio večeras negde u ulicama oko Olimpika, a tamo su ga Nebeskoplavi zaskočili i opljačkali. Skinuli su mu s glave kraljevsku krunu i ponizili ga – 4:0.

Lacio verovatno neće biti prvak Italije, ali je vrlo verovatno večeras izabrao novog šampiona. U Napulju slavlje može da počne, jer su Rimljani pobedili Milan na Olimpiku i ostavili ga na 12 bodova manje od lidera sa juga.

Izabrane vesti

Narednik Sergej i njegova pešadija već u prvom poluvremenu su naneli udarce crveno-crnima od kojih se nisu oporavili. Mundijalska pauza je ubila u pojam Milaneze, jer su od nastavka sezone dobili samo jednu takmičarsku utakmicu od šest odigranih. Klizali su se u prvenstvu, u Kupu, pa Superkupu Italije. I taj pad i dalje traje. Ovaj u Večnom gradu je možda i nabolniji udarac, jer sada odbrana titule zvuči kao nemoguća misija. Osim ako Napoli volšebno ne nađe način da puca sebi u noge.

Istina, sa odbranom kakva je bila večeras na Olimpiku, zaista nema smisla da se Milan tretira kao kandidat za titulu. Kao ispodprosečna ekipa izgledali su Rosoneri u defanzivi, ne zna se koji su gol primili na smešniji način. I svaki preko bokova, gde su duvali i orkani i tornada...

Kazna Juventusu, koja je crno-bele odvojila od Lige šampiona naredne jeseni, otvorila je apetite drugima, a pogotovo Laciju. Nebeskoplavi su večeras povezali treću pobedu na dva fronta. Ali, osim golih bodova još više su impresionirali načinom kako su pobedili Milan. Vrlo sigurnom, autoritativnom igrom od početka do kraja, udavili su goste, koji gotovo da nisu ni imali čestitu šansu.

Pomoglo je tome i vrhunsko otvaranje utakmice. Lacio je poveo u 4. minutu, Zakanji je centrirao po zemlji, nije to bila bog zna kako opasna lopta, ali su Rimljani nadigrali goste, dvojica igrača su propustila fudbal, koji se dogegao do Sergeja Milinkovića-Savića, a ovaj ga je poslao u mrežu za 1:0.

Prodor sa boka je režirao i drugi gol. Ovog puta je najveći deo posla odradio Adam Marušić sa desne strane, njegov udarac kroz noge Tatarušanuu nije završio u mreži, ali se lopta odbila do Zakanjija, koji je ovog puta bio egzekutor – 2:0. Prevelika prednost za italijanske uslove da bi rosoneri imali čemu u nastavku da se nadaju.

Probali su gosti da pritisnu na startu drugog dela, stvorili su i dobru priliku preko Benasera, međutim, uspevao je Lacio da drži kontrolu nad utakmicom.

Pečat na pobedu Rimljani su udarili u 67. minutu. Posle kontre Kalulu je nesmotreno napravio penal nad Pedrom, a Luis Alberto je rutinski poslao loptu pod prečku.

A, vrhunac večeri je bio četvrti gol. Kao na malom fudbalu. Na golićima. Sluđena odbrana Milana „nije videla“ Felipea Andersona kako stoji kao duh u njenom srcu i čeka da mu neko špicom ćušne loptu. I da potpuno sam pita Tatarušanua gde će da mu šutira. Ponižavajuće za jednog šampiona...

Imao je Mauricio Sari šta da zapiše večeras i da poželi da njegovi momci sve to isto ponove u naredna dva kola, protiv Fjorentine pa Juventusa.

SERIJA A - 19. KOLO

Subota

Verona - Leče 2:0 (1:0)

/Depali 40, Lazović 54/

Salernitana - Napoli 0:2 (0:1)

/Di Lorenco 45+3, Osimen 48/

Fiorentina - Torino 0:1 (0:1)

/Mirančuk 33/

Nedelja

Sampdorija - Udineze 0:1 (0:0)

/Ehizibue 88/

Monca - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Kaprari 60 - Ferari 13/

Specija - Roma 0:2 (0:1)

/El Šaravi 45, Abraham 48/

Juventus - Atalanta 3:3 (2:1)

/Di Marija 25pen, Milik 34, Danilo 65 - Lukman 4, Mele 46, Lukman 53/

Ponedeljak

Bolonja - Kremonze 1:1 (0:0)

/Kirikeš 55ag - Okereke 50pen/

Inter - Empoli 0:1 (0:1)

/Baldanzi 66/

Utorak

Lacio - Milan 4:0 (2:0)

/Milinković-Savić 4, Zakanji 38, Luis Alberto 67p, Felipe Anderson 75/



tagovi

MilanLacioSergej Milinković SavićSerija A

Obaveštavaj me

Lacio
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara