Lacio osvojio Rim i otišao u polufinale kupa, košmarna noć Murinja i golobradog Hojsena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 20:07

Nebeskoplavi savladali Vučicu golom Matije Zakanjija iz jedanaesterca koji je skrivio mladi Holanđanin - 1:0

Večni grad odavno nije Romin. Pre večerašnjeg okršaja u četvrtfinalu Kupa Italije, Vučica je slavila samo dva puta na prethodnih deset gradskih derbija, a ta negativna tradicija nastavljena je i ove večeri. Lacio je nadmudrio najvećeg rivala, kaznio neiskustvo mladog Dina Hojsena, ali i već poprilično dugu nemoć Žozea Murinja da od svoje ekipe napravi tim koji će voditi glavnu reč na terenu - 1:0 (0:0).

Mladi štoper, koji je pre samo nekoliko dana stigao iz Juventusa u Rim, neoprezno je otvorenim đonom startovao na Tatija Kasteljanosa i jednu naizgled bezazlenu situaciju pretvorio u veliku šansu za protivničko vođstvo. Sudija Danijele Orsato je morao da gleda VAR, pošto prvobitno nije bio ubeđen da se radilo o prekršaju za najstrožu kaznu, ali je posle gledanja snimka pokazao na belu tačku. Odgovornost u 51. minutu je preuzeo Matija Zakanji i bez problema savladao Ruja Patrisija.

Izabrane vesti

Portugalski trener je kao i uvek imao petlju da u vatru pošalje mladog igrača. Holanđanin je pre ove utakmice odigrao 45 minuta protiv Atalante, pa je Murinjo mislio da je već večeras pravi trenutak da bude starter u okršaju ovakve psihološke težine. Doduše, odbrane oba tima su izgledale više nego korektno u prvih 45 minuta, pa se čekao prvi propust. Nažalost pod Hojsena i formalne goste na ovom meču, tu grešku je napravila odbrana Rome, posle čega je sve krenuilo naopako po Murinjov sastav.

S obzirom na to da pre tog gola praktično nije viđena nijedna šansa na utakmici, bilo je jasno da bi taj trenutak mogao da bude odlučujući i na čitavom meču. Roma je prvi šut u okvir gola zabeležila u 61. minutu, kada je Lorenco Pelegrini sa preko 30 metara poslao loptu koja je jedva stigla do gola, što dovoljno govori o njenoj igri.

Murinjo je kasnije krenuo na sve ili ništa, mada mu je već na poluvremenu probleme napravio Paulo Dibala, koji je zbog povrede morao da ostane u svlačionici. Đalorosi su u finišu uspeli da opkole gol Hristosa Mandasa, stvore nekoliko dobrih prilika, ali im sreća nije bila saveznik, pa ni na četvrtom uzastopnom derbiju protiv Lacija nisu uspeli da postignu gol.

Đalorosi su najbliži cilju bili u dve situacije. Prvo kod udarca Andree Belotija, koji je iz drugog pokušaja odbranio Mandas, a potom i u nadoknadi, kada je makazicama atraktivno pokušao Beloti. Kao po tradiciji, zakuvalo se u poslednjim trenucima, pa su isključenja zaradili Pedro i Azmun.

Ekipa Mauricija Sarija će u polufinalu igrati sa boljim iz sutrašnjeg okršaja Juventusa i Frozinonea.

KUP ITALIJE, ČETVRTFINALE

Utorak

Fjorentina - Bolonja 0:0, penalima 5:4

Sreda

Lacio - Roma 1:0 (0:0)

/Zakanji 51pen/

21.00: (2,15) Milan (3,45) Atalanta (3,35)

Četvrtak

21.00: Juventus - Frozinone

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeMatija ZakanjiŽoze MurinjoDin Hojsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara