Mario Hila (Printscreen)
Mario Hila (Printscreen)

Lacio plaća štopera 12 puta više od tržišne vrednosti i ostavlja Realu 50 posto od sledeće prodaje

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 21:58

Mario Hila će stići na Olimpiko iz Realove Kastilje za 6.000.000 evra

Lacio je konačno na pragu potpisivanja petogodišnjeg ugovora sa Alesiom Romanjolijem, ali dok čeka toliko željenog italijanskog štopera, dogovorio je još jednog centralnog defanzivca i to ni manje ni više nego iz Real Madrida. Posao je u završnoj fazi, a nebeskoplavi će za 21-godišnjeg defanzivca Marija Hilu platiti Kraljevskom klubu 6.000.000 evra. Na Santjago Bernabeuu su ga tražili čak 10.000.000, a na kraju je pao dogovor da gigant sa Santjago Bernabeua dobije čak 50 posto novca od naredne prodaje.

Nije 6.000.000 za današnje fudbalske prilike neki preterano veliki novac, ali čitava priča može da začudi kada se u obzir uzme činjenica da je Hila član Realovog razvojnog tima Kastilje i da mu specijalnizovani Transfermarkt trenutno procenjuje tržišnu vrednost na svega 500.000 evra. Oči poprilično bode momenat da je prvi čovek Lacija Klaudio Lotito kojeg bije glas jedne od najvećih škrtica Serije A odlučio da toliki novac izdvoji za momka koji ima svega dva nastupa za prvi tim Blankosa oličena u svega 23 minuta fudbala u La Ligi prethodne sezone.

Izabrane vesti

A možda je to upravo pokazatelj da su Lacijevi skauti odradili domaći zadatak i procenili da će se ovakva investicija u budućnosti apsolutno isplatiti. Jer znamo da retko koje dete Reala iz mlađih kategorija prodađe put do uspeha u prvom timu. A kada je reč o Hili, pa pogledajte samo ko je poslednjih godina igrao na štoperskim pozicijama u Realu - Serhio Ramos, Rafael Varan, a minule sezone David Alaba i Eder Militao.

U Rimu će konkurencija biti znatno prihvatljivija za štopera koji je prošle sezone na 32 meča za Kastilju postigao dva, namestio jedan gol i zaradio šest žuztih kartona. Nakon što bude prošao lekarske preglede, ozvaničiće saradnju sa Lacijem do 2027. godine.



tagovi

Mario HilaLacioReal MadridLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara