Lacio se sprema za Ligu šampiona - tri imena na vrhu liste želja

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 12:21

Škot iz Bolonje kao zamena za Sergeja Milinković Savića...

Nije Lacio uspeo juče da upiše četvrtu pobedu u nizu, ali ponovo nije primio gol. Ostao je neporažen u Bolonji - 0:0. Četa Mauricija Sarija na dobrom je putu da se nakon dve godine vrati u Ligu šampiona. Otuda na Olimpiku polako već kuju planove za leto i prelazni rok.

Povreda Čira Imobilea pokazala je da Rimljani imaju problema s 'dubinom' rostera, Sari je s opcijama na klupi prilično ograničen i to klub primorava da reaguje prvom prilikom. Imperativ će pogotovo postojati ukoliko Lacijali izbore plasman u TOP 4, a zasad sve govori da će tako biti.

Izabrane vesti

Danijele Longo sa Kalčomerkata izašao je sa dva imena koja su navodno na vrhu u beležnici Iglija Tarea. U pitanju su nekadašnji đak Barselonine fudbalske akademije Feran Đutgla (24), sada napadač Klub Briža i ofanzivac nemačkog Frajburga Roland Šalai (25).

Kako navodi isti izvor, sa klubom podno Švarcvalda načelan dogovor postoji. Šalai bi trebalo da košta Nebeskoplave između 14 i 15 miliona evra. Što se tiče Đutgle pregovori će ići nešto teže. Španac je pre povrede igrao na izuzetno visokom nivou i privukao pažnju mnogih klubova. U odnosu na septembar prošle godine cena mu je udvostručena (skok sa sedam na 14.000.000), a kako ga je platio 5.000.000 evra, Briž će sigurno gledati da zaradi višestruko - tri, ili možda čak i četiri puta više.

Imajući u vidu da je Đutgla vezan ugovorom do 2027, Belgijanci su u veoma dobroj pregovaračkoj poziciji...

Tu je i treće ime - Luis Ferguson (23) iz Bolonje. Ali angažovanje Lacija oko njegovog dovođenja zavisiće isključivo od subine Sergeja Milinkovića Savića. Tek kada postane izvesno da Srbin napušta Formelo, Tare bi trebalo da krene po mladog Škota koji pokri iste pozicije kao SMS.


tagovi

Feran Đutgla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara