Ivan Ilić (Reuters)
Ivan Ilić (Reuters)

Lacio u Iliću vidi zamenu za Luisa Alberta, Verona traži 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 14:03

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Mančester Sitija na radaru Nebeskoplavih

Odigrao je Ivan Ilić još jednu vrlo dobru sezonu u dresu Verone. Bio redovan u prvoj postavi, dao ogroman doprinos u istorijskoj sezoni kluba. Sastav sa Bentegodija domogao se devetog mesta na tabeli i nikad više golova nije postigao u Seriji A. Dobre igre i konstantan napredak nisu ostali neprimećeni, pa se ime srpskog veziste visoko kotira i na Olimpiku.

Lacio pomno prati mladog Nišliju i sprema se za napad. U slučaju da ostane bez Luisa Alberta, usmeriće kompletan fokus na angažovanje bivšeg igrača Crvene zvezde, tvrdi italijanski novinar Alfredo Pedula.

Izabrane vesti

Što se tiče 29-godišnjeg Španca, italijanski mediji su pisali da bi Nebeskoplavi pristali da ga puste za ponudu od 30.000.000 do 35.000.000 evra. Iako nema zvanične potvrde, javna je tajna da je Sevilja zainteresovana za njegove usluge, kao i da bivši fudbaler Liverpula sanja o povratku u matični klub.

Dakle, Lacio bi mogao da se rastane sa "desetkom", pa je već skovao plan da deo zarađenog novca prosledi Veroni za Ilića. Minulog leta je sa Bentegodija doveo Matiju Zakanjija i očigledno je Mauricio Sari bio sasvim zadovoljan njegovim doprinosom (po sedam golova i asistencija na 39 nastupa).

Zakanjija je dobio za sve skupa 7.300.000 evra, ali bi Ilić tim iz Rima mogao gotovo trostruko više da košta. Verona traži najmanje 20.000.000 evra za igrača kojeg je minulog leta platila Mančester Sitiju 7.500.000.

Prelazak na Olimpiko bio bi pravovremeni iskora za talentovanog srpskog reprezentativca. U Mančester Sitiju nije uspeo da se izbori za ulogu, kalio se u Bredi, a idealnu sredinu za razvoj pronašao u Veroni, gde je odlično sarađivao sa hrvatskim trenerima Ivanom Jurićem i Igorom Tudorom koji je danas zvanično napustio klub.

Sari bi tako u veznom redu mogao da napravi srpski tandem Ivan Ilić - Sergej Milinković Savić, pod uslovom da jedan od najboljih vezista na Apeninima već nekoliko godina ostane u Večnom gradu. Ranije se pominjalo da Lacio u Iliću vidi zamenu za Sergeja, ali prema poslednjim informacijama čini se da ih iskusni stručnjak vidi kao partnere na sredini terena.

Još jedan igrač Helasa je na radaru Nebeskoplavih kako navode italijanski mediji. U pitanju je defanzivac Nikolo Kazale kojim je Sari navodno opsednut još od januara.


tagovi

Luis AlbertoIvan IlićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara