Mejson Grinvud (©Getafe twitter)
Mejson Grinvud (©Getafe twitter)

Lacio zakasnio, ništa ni od Zvezde – Grinvud na pozajmici u Hetafeu

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 00:44

Engleski krilni napadač postigao dogovor klubom iz predgrađa Madrida...

Britanci su lansirali vest da je Crvena zvezda ušla u trku za Mejsona Grinvuda, ali je celokupna priča brzopotezno završena. I to ne tako da izazove euforiju među navijačima srpskog šampiona. Engleskom krilnom napadaču naredna destinacija neće biti Beograd, nego Madrid.

Mančester junajted se pre više od nedelju dana pogodio sa igračem, bilo je jasno da neće ostati na Old Trafordu. Jedina nepoznanica bila je hoće li sa Mejsonom Grinvudom prekinuti saradnju ili će ga poslati na pozajmicu. Na kraju su se odlučili na privremeni rastanak – poslali su ga jednogodišnju pozajmicu u Hetafe. 

Izabrane vesti

Nije klub iz predgrađa Madrida bio na pol-poziciji za potpis momka koji je bio najveći talenat ui projekat Crvenih đavola još od Markusa Rašforda. Na Teatru snova zasigurno ne bi ni razmišljali da ga bilo kome prepuste da nije izlazio na suđenje zbog seksualnog uznemiravanja. Oslobođen je optužni, Junajted je sporveo internu istragu i na kraju zbog pritiska javnosti odlučio da ga ne vrati u ekipu. Sve što se oko njega izdešavalo nije smetalo Laciju, ali rimski klub u smiraj letnje pijace nije uspeo da ga ugrabi.

Mejson Grinvud se sa Lacijem dogovorio oko plate, trebalo je u Rimu da zarađuje oko 750.000 evra, međutim, vreme je isteklo. Lacio je zakasnio, svi papiri nisu ispotpisivani na vreme i Hetafe je iskoristio priliku. Klaudio Lotito, predsednik italijanskog tima, tvrdi da je dao sve od sebe da Englez dođe, čak i da su imali dogovor, ali...

„Pokušavao sam do poslednjeg trenutka“, poručio je Lotito.

Nije se dalo prvom čoveku Lacija da u Večnom gradu gleda momka koji čitavu prethodnu sezonu bio van terena i pride nije mogao da trenira sa igračima Mančester junajteda zbog problema sa zakonom i toga što nije za sve bio poželjan u trening kampu.

Želja se nije ispunila ni Olimpijakosu i Beškištašu, koji su pokazali interesovanje da ga angažuju, ali jeste članu španske Primere. Mejson Grinvud će pokušati u predgrađu Madrida da se vrati na fudbalsku mapu... Ko zna, možda i jednoga dana na Ostrvo. Kada se sve stiša.

Junajted mu nije zatvorio vrata, mada, pitanje je hoće li posle svega moći nazad i da li će se neko u Engleskoj odvažiti da ga potpiše, sve i da levica seva kao nekada...

No, za početak, bar opet može da radi ono što najbolje ume – da igra fudbal.


tagovi

Mejson GrinvudHetafeMančester JunajtedFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara