Dušan Lajović (AFP)
Dušan Lajović (AFP)

Lajović preko Đerea do najboljih osam u Riju: Za polufinale sa četvrtim nosiocem

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 22:02

Drugi reket Srbije i 35. teniser sveta se prilično muči u 2024. godini dok Lajović ima priliku za povratak među top 50

Ista meta, isto odstojanje kao pre tačno godinu dana. Sastali su se i tada Dušan Lajović i Laslo Đere u osmini finala ATP 500 turnira u Rio de Žaneiru, a večeras se istorija ponovila, sa identičnim ishodom. Ponovo je Duci slavio u dva seta protiv zemljaka i u ovom trenutku drugog reketa Srbije - 2:0 (6:2, 7:5).

Đere koji je 2019. godine podigao pehar u Riju, proživljava prilično loš start 2024. godine večerašnji poraz bio mu je već peti iz sedam mečeva, dok je Lajović plasmanom u četvrtfinale zadržao šansu za povratak među top 50. Rival u borbi za polufinale biće mu četvrti nosilac Fransisko Serundolo, a ukoliko pobedi 22. igrača sveta, eto Lajovića najverovatnije na 45. mestu.

Izabrane vesti

Da eliminiše Đerea i povede sa 3:2 u međusobnom skoru, 32-godišnjaku je bilo potrebno 111 minuta. Lajović je napravio brejk već u trećem gemu, a nakon što Đere nije uspeo da uzvrati istom merom u sledećem gemu, iskusniji od dvojice tenisera napravio je još jedan brejk, poveo sa 4:1 i više nije bilo povrataka za Lasla u prvom setu.

Drugi period igre Đere je otvorio ubedljivo, poveo sa 3:0, kasnije imao prednost 4:1, odnosno 5:2, ali od tada nije uspeo da osvoji niti jedan gem do kraja meča iako je u devetom gemu drugog seta imao dve set lopte.

Đerea ne bi trebalo da dočeka veći pad na ATP listi, dok se nadamo Ducijevom povratku među 50... A možda ga vidimo i u samoj završnici.



tagovi

Dušan LajovićLaslo Đereatp Rio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara