Dominik Soboslaj (©Reuters)
Dominik Soboslaj (©Reuters)

Lajpcig čuva dijamante: Soboslaj nije odigrao ni minut, a dobio novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.05.21. | 17:49

Veran klubu do 2026.

Obigravali su mnogi zimus oko Dominika Soboslaja. Najviše se pisalo da je mladi mađarski superstar blizu Milana, ali se pominjalo da je i na radaru Real Madrida. Na kraju je iz Salcburga prešao u „bratski“ Lajpcig.

I samo šest meseci kasnije Soboslaj je produžio ugovor! Obavezao se da će ostati u taboru bundesligaša godinu duže nego što je potpisao u prvi mah, što znači da će do 2026. godine biti „vojnik“ Crvenih bikova.

Izabrane vesti

Što je posebno zanimljivo, mađarski vezista za šest meseci nije odigrao ni minut za Lajpcig! Išao je na terapije zbog upale pubične kosti i tek je pre nekoliko dana počeo da trenira sa ekipom. Ali, znaju u klubu kakav dijamant imaju u rukama i nagradili su ga da posle „bačene“ polusezone, ima još godinu duže ugovora.

Sada kada je napokon ponovo na terenu, makar na treningu, Dominik Soboslaj lakše diše.

Naravno da sam drugačije zamišljao prvih šest meseci u Lajpcigu. Cilj mi je bio da pomognem klubu u drugom delu sezone, ali nažalost nije se desilo. Povredu sam najzad zalečio i biću u punom pogonu za narednu sezonu“, poručio je Soboslaj.

Potpisivanjem novog ugovora sa mađarskim fudbalerom Lajpcig je nastavio sa akcijom da vezuje na duži rok glavne igrače. U poslednjih deset dana još trojica igrača su se obavezala da će braniti boje Crvenih bikova na duže staze. Najpre se na vernost obavezao golman Petar Gulači, pa vezista Amadu Hajdara, da bi ove srede autogram stavio i Emil Forsberg. Švedski reprezentativac je saradnju oročio na identičan period kao Mađar i fudbaler iz Malija. Svi ostaju do 2025.

Mogu da odu trener Julijan Nagelsman i komandant odbrane Dajo Upamekano, ali u Lajpcigu imaju plan za sve.


tagovi

Dominik SoboslajRed Bul LajpcigBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara