foto: rbleipzig.com
foto: rbleipzig.com

Lajpcig motivisao klupskog rekordera, paraf na novi ugovor pred meč sa Zvezdom

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 14:24

Danski reprezentativac je odigrao svaki meč ove sezone, što je značajan napredak u odnosu na prethodne u kojima je dosta kuburio sa povredama. Ipak, iako je imao 12 nastupa ove sezone i igrao u špicu napada, još uvek nije postigao gol

Novi sportski direktor Lajpciga, Ruven Šreder, značajno je ubrzao rad sportskog sektora nemačkog kluba, nakon što je na toj poziciji nasledio Maksa Eberla, ali nema nameru da stane. Lajpcig je pred utakmicu sa Crvenom zvezdom potpisaoi ugovor sa klupskim rekorderom Jusufom Poulsenom (370 utakmica, 85 golova, 65 asistencija), koji će trajati do leta 2026. godine.

Šreder je od svog dolaska već osigurao ostanak najiskusnijih prvotimaca Vilija Orbana (30 godina, ugovor do 2027) i Kevina Kampla (33, 2026), pa je Poulsenov paraf kompletirao vrlo uspešan period od dolaska na čelo sporskog sektora.

Izabrane vesti

Poulsen je započeo svoju 11. sezonu u klubu. U Lajpcig je stigao na startu projekta, kada je imao 19 godina, a klub bio u četvrtom rangu takmičenja. Onda su postepeno rasli zajedno i danas je rekorder po broju nastupa.

Danski reprezentativac je odigrao svaki meč ove sezone, što je značajan napredak u odnosu na prethodne u kojima je dosta kuburio sa povredama. Ipak, iako je imao 12 nastupa ove sezone i igrao u špicu napada, još uvek nije postigao gol. Jasno je da u Lajpcigu žele da ga dodatno motivišu produžetkom ugovora, koji je isticao narednog leta.

"Nedavno sam to rekao i mogu samo da ponovim: volim što sam u Lajpcigu. Konačno sam ponovo u formi i stoga mogu da pomognem timom. Igrati sa ovim timom je zaista prijatno - radujem se svakom treningu, svakoj utakmici, svakom novom izazovu. Imao sam dobre razgovore sa Šrederom i Rozeom o svojoj budućnosti i brzo smo se složili da nastavimo dalje i posle 2024. godine. Izuzetno sam ponosan na poštovanje koje ljudi imaju prema meni i na podršku navijača. Sada želimo zajedno da ispišemo sledeću priču o uspehu", rekao je Poulsen.

Pored Poulsena, Šrederov cilj je i novi ugovor za Lukasa Klostermana, kojem ističe saradnja na kraju sezone, ali iskusni štoper želi još da sačeka, pre nego što bude stavio paraf. Ipak, čini se da novi sportski direktor Lajpciga ima prilično uverljive metode ubeđivanja.

Kako piše Bild, Šreder bi trebalo uskoro da dobije i pojačanje u sportskom sektoru, pošto je pored Eberla klub napustio i sportski koordinator Feliks Kruger, pa je ostalo upražnjeno mesto.



tagovi

Jusuf Poulsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara