Joško Gvardiol (©Reuters)
Joško Gvardiol (©Reuters)

Lajpcig ne popušta: Siti se dogovorio sa Gvardiolom, ali će morati da ga učini najskupljim štoperom u istoriji

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 10:20

Mančesterski klub ovog jutra poslao novu zvaničnu ponudu od 90.000.000 evra, Nemci traže minimum 100.000.000...

Mateo Kovačić samo čeka zeleno svetlo – čitaj odlazak Ilkaja Gundogana – kako bi krenuo put Etihada, a društvo u domu Mančester Sitija mogao bi da mu pravi reprezentativni kolega Joško Gvardiol. Engleski mediji javljaju da je engleski i evropski šampion dogovorio lične uslove sa hrvatskim štoperom, velikom željom Pepa Gvardiole.

Gvardiol je već neko vreme tiha patnja španskog stručnjaka. Želeo ga je Pep prošlog leta, želi ga i sada. Još više. Doduše, nije jedini. Liverpul je pokušao da ga se domogne u januaru, već godinu dana se visoko kotira na Čelsijevoj listi potencijalnih pojačanja... Ipak, Lajpcig je uspeo da nagovori Joška da u septembru potpiše novi ugovor i tako odbio nalete zainteresovanih klubova.

Izabrane vesti

I pokušaće da ovog leta još jednom spusti rampu mančesterskom timu postavljenjem cene koju malo koji klub može da plati. Samo što je upravo Siti jedan od tih klubova. Naime, Lajpcig ne želi da se odrekne 21-godišnjeg Hrvata, ali ukoliko na kraju bude morao da se posle dve godine rastane sa njim, želi da postavi nove granice na fudbalskoj pijaci. Bez daljeg okolišanja, nemački klub neće prodati Gvardiola za manje od 100.000.000 evra, što bi bio apsolutni rekord kada je u pitanju transfer jednog štopera.

Rekord koji je postavio Mančester Junajted dovođenjem Harija Megvajera 2019. godine za 87.000.000 evra, mada je i Siti pokazao prethodnih godina da nema problem da izdvoji veliku sumu novca za pojačanje u srcu odbrane. Uostalom, pre sedam godina je Džona Stounsa učinio najskupljim štoperom u istoriji plativši za njega Evertonu 55.600.000 evra, a na listi od 20 najskuplje plaćenih defanzivaca ikada čak je šestoricu Siti uvrstio u tu listu. Samo što bi sada morao da izdvoji gotovo duplo više nego što je onda platio za Stounsa primera radi.

Međutim, neće se Siti zaletati. Pokušaće da makar malo obori cenu. Florijan Pletenber sa nemačkog Skaja ovog jutra piše da je Siti poslao novu zvaničnu ponudu na adresu kluba sa Red Bul Arene. Nudi 90.000.000 evra fiksno i bonuse.

Ali pre nego što Gvardiola dovede na Etihad, Siti će prvo morati da raščisti gužvu pred golom budući da već ima petoricu štopera u timu, s tim da je Ajmerik Laport imao najmanju minutažu kod Gvardiole prethodne sezone i upravo bi on trebalo da napusti klub.


tagovi

Joško GvardiolMančester SitiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara