Džesi Marš (Foto: Reuters)
Džesi Marš (Foto: Reuters)

Lajpcig prelomio, Džesi Marš ostao bez posla

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 11:05

Amerikanac ostao bez posla posle poraza od Union Berlina u 14. kolu nemačke Bundeslige

Posle još jednog neuspeha na gostovanju, poraza na stadionu Union Berlina, američki stručnjak Džesi Marš rastao se sa Red Bul Lajpcigom. Takav rasplet se mogao namirisati, a sada je dobio i zvaničnu potvrdu. Kako u zvaničnom saopštenju stoji, došlo je do sporazumnog raskida saradnje, a uskoro će biti poznato i ko će ga naslediti na klupi Bikova.

15.30: (2,35) Štutgart (3,25) Herta (3,40)

Izabrane vesti

Ekipu će protiv Mančester Sitija sa klupe predvoditi Ahim Bejerlorcer, koji je postavljen kao privremeno rešenje. Javnosti se povodom odluke kluba da se rastane sa Amerikancem obratio izvršni direktor kluba Oliver Minclaf.

"Nije bilo lako rastati se sa Džesijem Maršom, jer imam visoko mišljenje o Džesiju kao čoveku i treneru. Šteta je što se stvari nisu odvile onako kako smo se nadali, ovaj korak je bio neophodan. Nažalost, napredak i rezultati kojima smo se nadali kako bi ispunili ovosezonske ciljeve nisu ostvareni. Trenutno ne ispunjavamo očekivanja i ovom odlukom želimo da stvorimo novi impuls. Odgovornost moraju da snose i igrači i očekujem od našem tima, koji je na sportskom planu veoma jak, da u većem kontinuitetu pokazuje potencijal i kvalitet nego što je to bio slučaj u poslednjem period. Želeo bih da se zahvalim Džesiju Maršu za sve što je uradio i želim mu sve najbolje, kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu".

Bivši reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država je posle 13-godišnje karijere u kopačka peršao u cipele pre 11 godina, kada je bio asistent Bobu Bredliju u američkoj reprezentaciji. Radio je potom za Montreal Impakt, da bi u Red Bulovu fudbalsku imperiju stigao 2015. godine, kada je potpisao za Njujork. U Evropi je stigao 2018. godine, kada je upravo u Lajpcigu bio asistent Ralfu Rangniku. Posle jedne sezone je dobio priliku da samostalno predvodi Salcburg, sa kojim je osvojio dve duple krune u Austriji i ostavio dobar utisak na evrosceni.

Logičan naredni korak bio je da preuzme klupu Bikova iz Saksonije, što je i u radio minulog leta, kada je nasledio Julijana Nagelsmana, koji se još tokom prethodne sezone dogovorio sa minhenskim Bajernom. Nije ipak uspeo da ostvari željene rezultate sa Lajpcigom. Predvodio je ekipu na 21 utakmici, upisao osam pobeda, četiri remija i pretrpeo čak devet poraza uz gol razliku 43:31.

Ostavio je ekipu na čak 11. mestu na tabeli, sa samo 18 bodova posle 14 kola i bez ijednog trijumfa na gostovanjima.


tagovi

RB LajpcigDžesi Marš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara