Lajpcig prodao igrača koji ga je vodio od Druge lige do Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 16:43

Štefan Ilsanker u Ajntrahtu za 500.000 evra

Klub jeste mlad. Svega deset godina na mapi. No, ima nešto u RB Lajpcigu što je privlačno. Iako ga mnogi u Nemačkoj ne vole, svi mu skidaju kapu na uzletu od najnižeg ranga do liderske pozicije u Bundesligi. Na većem delu tog puta istočnjaci su se oslonili na Štefana Ilsankera, međutim, moderan fudbal jedva da trpi emocije, pa je tako dugogodišnji prvotimac u smiraj januarskog prelaznog roka napustio Red bul arenu i prešao u Ajntraht i potpisao ugovor do leta 2023.

Klub iz Frankfurta kupio je Austrijanca za svega 500.000 evra, a u njemu dobio čoveka koji uspešno može da pokriva štopersko i mesto desnog beka, ali se pre svega najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog. Doveden je zato što je ekipa Adija Hitera „krakta“ baš na tom delu terena, s obzirom da su teške povrede pretrpeli Želson Fernandeš i Lukas Toro, obojica bi mogli da s evrate u stroj tek u završnim kolima, a kako klub ne može do kraja da se osloni samo na „staklenog“ Sebastijana Rodea bio je prinuđen da reaguje.

Izabrane vesti

Zato je doveo igrača koji je u dresu RB Lajpciga 131 takmičarsku utakmicu i pomogao da se klub doleti iz Cvajte do Lige šampiona.

Zanimljivo je da će Ilsanker u Frankfurtu zateći trenera Hitera i štopera Martina Hiteregera s kojima je 2015. u Salcburgu osvojio duplu krunu u Austriji. Kakav bi to decenijski podvig bio ako isto ponovi u Ajntrahtu...

Očekuje da do kraja dana Lajpcig reaguje i dovede reprezentativca Robina Koha. Nevolja je što Frajburg tržai čak 20.000.000 evra na ime obeštećenja.

(FOTO: https://twitter.com/Eintracht)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara