Kastelo Lukeba (©RB Leipzig)
Kastelo Lukeba (©RB Leipzig)

Lajpcig pronašao zamenu za Gvardiola, Lionu iskeširao 30.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 02:29

Kastelo Lukeba parafirao za klub iz Red Bul grupacije...

Da su u Lapcigu znali pre dva leta da će se opariti kada su na dovođenje Joška Gvardiola utrošili 19.000.000 evra – znali su. Ali, da će postati najplaćeniji defanzivac na svetu i da će njegov transfer iznositi 90.000.000 – to već teško. Ujedno je postao i rekordni klupski izlazni transfer, samo ovoga leta tim iz istočnog dela Nemačke zaradio je 240.000.000 evra i nije morao da se stiska prilikom traženja zamene za Hrvata.

Iako su postojale naznake da bi hrvatskog štopera mogao da zameni sunarodnik Josip Šutalo, to se izvesno neće dogoditi, jer je defanzivac Dinama iz Zagreba blizu Ajakasa, a Red Bul grupacija već je investirala novac za zamenu Joška Gvardiola. I nije malo izdvojila. Naslednika je pronašla u Lionu, a francuskom klubu za Kastela Lukebu iskeširala je 30.000.000 evra fiksno. Toliko je zavedeno u knjigama.

Izabrane vesti

Francuski štoper vršnjak je Joška Gvardiola, prošao je sve malđe kategorije Lionove škole, koja je jako cenjena, nakupio se minuta u prvom timu i sa 20 godina prešao granicu. Lajpcig mu je prvi inostrani klub, a ugovor je potpisao do 2028. godine i za broj na dresu izabrao 23.

Nemački klub je zaradio brdo para ovoga leta, gotovo sav novac stigao je od prodaja talentovanog hrvatskog štopera, Dominika Soboslaja i Kristorera Enkunkua, koji se povredio odmah po dolasku u čelsi i čeka ga višemesečna pauza. Mnogo je zaradio, ali i mnogo potrošio. U ekipu je investirao 156.000.000 evra, sedmi je najveći trošadžija u Evropi ovoga leta, a Kastelo Lukeba mu je drugi najveći ulazni transfer.

Lajpcig je jedino Loisa Opendu više platio – Lansu je na račun leglo 43.000.000 evra. Svi ostali koji su potpisani ovoga leta manje su koštali od francuskog štopera. Imaće u istočnom delu Nemačke velika očekivanja od Kastela Lukebe, ali ako je neko pokazao da zna da odabere mladog igrača i višestruko mu se isplati, onda je to Red Bul grupacija.



tagovi

Kastelo LukebaRB LajpcigLionLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara