Lajpcig s novim štoperom diže potrošnju na 71.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 18:52

Saksonci naciljali zamenu za Joška Gvardiola

Trude se u Lajpcigu da zadrže Joška Gvardiola (21) još jednu sezonu u svojim redovima, makar javno istupaju s takvim idejama, ali naravno da se pripremaju i za drugu opciju. A ta druga opcija bio bi njegov odlazak u Mančester Siti. Pep Gvardiola je ozbiljno zagrizao, dobro je poznato koliko voli polivalentne defanzivce, tako da nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko tokom ovog leta sjajni Hrvat završi na Etihadu.

Francuzi pišu da je nemački klub pikirao zamenu za Gvardiola. U pitanju je levonogi štoper Kastelo Lukeba (20), kog je tokom prošle sezone maksimalno ispromovisao Lion.

Izabrane vesti

L'Ekip navodi kako bi Lajpcig mogao da se suoči s ozbiljnom konkurencijom iz Premijer lige, ali ne treba zaboraviti koliko su igrača Saksonci razvili tokom poslednjih godina. Ta činjenica veliki je njihov adut, pogotovo tokom pregovora sa mladim momcima, željnim minutaže.

Isti izvor tvrdi kako bi Maks Eberl tokom narednih dana mogao da pošalje prvu zvaničnu ponudu Lionu tešku 27.000.000 evra...

Višestruki šampion Francuske, na čije čelo je pre nekoliko meseci došao Džon Tekstor, tokom leta mora da prikupi oko 60.000.000 evra od transfera, a sve kako bi izbegao kaznu od strane finansijskog nadzornika francuske Lige 1. Možda čak i bodovni minus. Ta činjenica podgreva nadu Lajpciga da bi mogao da dođe do talentovanog defanzivca za pomenutu cifru.

Lion više ceni svoju novu zlatnu koku, međutim nema baš veliku pregovaračku moć u ovom trenutku, opterećen pomenutim problemima. Iz istog razloga ovog leta klub bi trebalo da napusti i Rajan Šerki.

RB Lajpcig je za sada kupio Niklasa Zajvalda i Benija Šeška iz bratskog Salcburga za ukupno 44.000.000 evra.

Ekipu su napustili Kristofer Enkunku (Čelsi, 65.000.000) i Konrad Lajmer (Bajern, bez obeštećenja).


tagovi

Kastelo LukebaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara