Lazar Samardžić u plavom dresu (©Reuters)
Lazar Samardžić u plavom dresu (©Reuters)

Lajpcig šalje Lazara Samardžića na pozajmicu u Kil

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 19:26

Potrebne su mu utakmice u nogama

Došao je mladi Lazar Samardžić do kritične tačke. Do uzrasta kada su mu preko potrebne utakmice u nogama da bi uspeo da razvije nesumnjivi talenat zbog kojeg su se otimali nemački klubovi o njega.

Iz Herte ga je prošle godine odveo Red Bul Lajpcig, ali je bilo jasno od prvog dana da u timu koji se trka sa Bajernom za titulu neće biti mnogo prostora za Samardžića da se razigrava.

Izabrane vesti

Skupio je devet nastupa na dva fronta momak poreklom iz Srbije, ali svega 244 minuta, prosečno manje od pola sata po utakmici. I zato je Lajpcig rešio da ga pošalje na pozajmicu. Negde gde će redovno da igra.

Nemački mediji pišu da će Samardžić u narednoj sezoni igrati za Holštajn Kil. Reč je o drugoligašu koji se bori za promociju u prvu ligu, ali je u baražu izgubio od Kelna. Nova takmičarska godina doneće novi napad kluba iz nemačke luke na Bundesligu, a Lazar će imati šansu da se u tako jakoj konkurenciji i ozbiljnom takmičenju kali za neke buduće izazove u dresu Lajpciga.

Lazar Samardžić je ponikao u Herti, prošao je njenu kompletnu omladinsku školu, a prošlog leta, pošto nije želeo da potpiše profesionalni ugovor sa klubom iz Berlina, prešao je u Lajpcig u transferu vrednom 500.000 evra.


tagovi

Holštajn KilRed Bul LajpcigLazar Samardžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara