Lajpcig zamenu za Lajmera pronašao u bratskom Salcburgu

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.02.23. | 14:29

Cena 20.000.000 evra...

RB Lajpcig nije uspeo da ubedi Konrada Lajmera da produži ugovor. Pouzdani vezista će na leto u Bajern kao slobodan igrač, na tu priču već je stavljena tačka, pitanje je samo kada će dva kluba da obelodane da je posao zaključen, tako da su Saksonci prinuđeni da brzo reaguju. I izgleda da su pronašli adekvatnu zamenu.

Kako javlja Filip Hince sa nemačkog Skaja, a prenosi Florijan Pletenberg, Lajpcig je postigao dogovor sa bratskim klubom RB Salcburgom oko transfera 21-godišnjeg Nikolasa Zajvalda. Zapravo, nemački klub je rešio da aktivira otkupnu klauzulu koja je postavljena na 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Zajvald igra na istoj poziciji kao Lajmer i po igračkim karakteristikama je veoma sličan zemljaku. U domovini je veoma cenjen, pa je već upisao 10 nastupa za seniorski sastav austrijske reprezentacije.

Ovo je samo još jedan u nizu poslova koje Lajpcig i Salcburg realizuju međusobno. Podsetimo, na leto u istom smeru kreće i supertalentovani napadača Beni Šeško, a pre njega iz austrijske u nemačku Bundesligu išli su Nabi Keita, Dajo Upamekano, Amadu Hajdara, Dominik Soboslaj...


tagovi

BundesligaNikola Zajvald

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara