(©Reuters)
(©Reuters)

Lakazet uzeo stvar u svoje ruke i poručio: Dečaci, vreme je da odrastete

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 18:58

Lion upisao tek drugu pobedu u sezoni

Većeg imena u Lionovom timu od Aleksandra Lakazeta nema. I sada kada je đavo odneo šalu, kada su Dečaci zakucani za dno tabele sa samo jednom pobedom u sezoni, iskusni napadač je rešio da preuzme stvar u svoje ruke.

Velika stvar za Lion je što navijači ne odustaju. I dalje pune tribine, podržavaju i dalje ekipu, iako ona na terenu ne zna „gde je levo“. Večeras je, ipak, bilo i gorih od nje. Tuluz je već u prvom poluvremenu potpisao kapitulaciju u malom američkom derbiju, ako se gleda odakle su gazde ova dva francuska kluba – 3:0.

Izabrane vesti

Pobeda, ipak, ne znači i da se Lion budi iz nezapamćene krize. U tu zamku francuska javnost je već jednom upala, kada su Dečaci spojili trijumf i remi, a onda nanizali ponovo tri poraza. Ni pozicija na tabeli se ne menja posle ove „trojke“, tim koji sada vodi s klupe Pjer Saže kao privremeno rešenje, ostao je i dalje da drži „fenjer“.

Tri gola postigao je Lakazet u ovoj sezoni Lige 1 do duela sa Tuluzom. A, onda tri komada samo večeras protiv Tuluza. Dogorelo je do nokata, mora iskusni napadač da istupi. Ko će ako neće on.

Od početka su Dečaci pritisli goste, a do prvog gola su morali da sačekaju dok nije došao 25. minut. Odbitak posle kornera spakovao je Lakazet u gol. Samo četiri minuta kasnije razlika se udvostručila. I ponovo odbitak. Ovog puta je Toliso iz voleja pogodio stativu, a lopta se odbila pravo do golgetera Liona, koji je smestio u mrežu za 2:0.

Poslednja nada Tuluza potopljena je pred kraj prvog poluvremena, kada je Dalinga šutirao penal, a golman Lopes ga odbranio. Bila je to dodatna injekcija samopouzdanja za igrače Liona da će ovo biti njihova noć.

Tačka na meč stavljena je u 80. minutu, posle slobodnjaka ponovo je lopta došla do Lakazeta, a ovaj je upisao het-trik. Statistika kaže da je ovo stoti meč iskusnog napadača za Lion na kojem je postigao makar jedan gol i to nikom nije uspelo pre njega u istoriji Dečaka. Uz to, njemu je ovo šesti het-trik u Ligi 1 od debija 2010. godine, uspešniji su samo Ibrahimović sa sedam i Mbape sa osam.

LIGA 1 - 15. KOLO

Petak

Monpelje - Lans 0:0

Subota

Ren - Monako 1:2 (0:0)

/Burižo 90 penal - Vanderson 51, Fofana 85/

PSŽ - Nant 2:1 (1:0)

/Barkola 41, Kolo Muani 83 - Moustafa Muhamed 55/

Nedelja

Nica - Rems 2:1 (0:0)

/Labord 55, Boga 82 - Abdelhamid 78/

Klermon - Lil 0:0

Mec - Brest 0:1 (0:0)

/Le Duaron 75/

Strazbur - Avr 2:1 (1:0)

/Emega 21, Sila 97 - Salmije 49/

Lion - Tuluz 3:0 (2:0)

/Lakazet 25, 29, 80/

20.45: (4,70) Lorijan (3,70) Marselj (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandr LakazetLionTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara