Slavlje fudbalera Hetafea (AFP)
Slavlje fudbalera Hetafea (AFP)

Lako je kad su amateri s druge strane: Hetafe se junačio protiv nejakih i postigao 12 golova!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 21:52

Šestoligaš Tardienta nastradala, Mejson Grinvud dvostruki strelac

Kako to obično biva na startu španskog Kupa Kralja, većina klubova iz Primere udari na sirotinju iz nižih liga, pa čak i amaterskih rangova. I redom su predstavnici eltinog ranga ubedljivo završavali posao - Sevilja tukla Kintanar de la Orden sa 3:0, Selta bila za gol ubedljivija protiv Turegana (0:4), Đirona tek sa 2:1 savladala San Roke u gostima, Real Sosijedad jedini gol protiv Bunola postigao iu 67. minutu... A onda se našao Hetafe koji u Španiji nije pobedio na šest vezanih utakmica, da maltretira nesrećnu Tardientu, klub iz šestog ranga španskog fudbala. I dao joj je 12 golova!

Prvi pet rangova u Španiji spadaju u profesionalni fudbal, a nakon toga idu amateri. Pa i nije to bio Bog zna kakav podvig Hetafea koji je večeras postigao najviše golova u klupskoj istoriji na jednom takmičarskom meču i upisao najveću pobedu na gostovanjima u Španiji u poslednjih 120 godina! Mada može da se gleda i iz drugog ugla, da Hetafe nije ponizio domaćina, već da mu je ukazao poštovanje, kako je to svojevremeno lepo upakovao Pep Gvardiola.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo počastio je Hetafe nejakog protivnika sa pet pogodaka u prvom delu koje je razvukao u period od sedmog do 35. minuta, da bi u drugom poluvremenu postigao još sedam. Isprva je deveti gol gostuju bio pripisan Stefanu Mitroviću, ali se ispostavilo da je srpski reprezentativac ipak bio asistent. Dva gola u kanonadi Hetafea potpisao je i Mejson Grinvud.


tagovi

HetafeStefan MitrovićMejson Grinvud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara